Κυριακή, 15 Μάρτιος 2020 15:53

Κορονοϊός: Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊός: Η UEFA εξετάζει Final 4 σε Champions League και Europa League

Η UEFA εξετάζει τη διοργάνωση Final 4 σε Champions League και Europa League - σε Κωνσταντινούπολη και Γκντανσκ αντίστοιχα - προκειμένου να κλείσει τη σεζόν, η δράση στην οποία ανεστάλη λόγω κορονοϊού.

H UEFA ανακοίνωσε την Παρασκευή (13/3) ότι λόγω κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα οι αγώνες σε Champions League και Europa League, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το χρονικό ορίζοντα της επιστροφής στη δράση.

Στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποι των 55 κατά τόπους ομοσπονδιών με τον γραμματέα της επιτροπής διοργανώσεων της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, την Τρίτη (17/3) θα ψηφιστεί το πλάνο που υιοθετηθεί για Champions League, Europa League, αλλά και Euro (το οποίο ενδέχεται να διεξαχθεί είτε το Δεκέμβριο, είτε το καλοκαίρι του 2021).

Σύμφωνα με την AS μία από τις προτάσεις που εξετάζονται σοβαρά ως η πιο βιώσιμη είναι η διεξαγωγή Final 4 και στις δυο διοργανώσεις.

Οι τέσσερις ομάδες που θα φθάσουν στα ημιτελικά του Champions League θα παίξουν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, όπου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο τελικός.

Στην ίδια πόλη, δηλαδή, θα διεξαχθούν και τα τρία παιχνίδια (οι δυο μονοί ημιτελικοί και ο τελικός). Το ίδιο θα συμβεί - σε περίπτωση που η πρόταση εγκριθεί - και στο Europa League, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, με το Final 4 να διεξάγεται στο Γκντανσκ.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να "μαζευτεί" η σεζόν - όταν σηματοδοτηθεί η επιστροφή στη δράση - είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο οι προημιτελικοί και των δυο διοργανώσεων να διεξαχθούν σε μονά παιχνίδια και σε έδρα ουδέτερη.
Πηγή: sport24.gr