Τρίτη, 17 Μάρτιος 2020 17:10

Κορονοϊός: Ανακοίνωθηκε η αναβολή του Euro, καμία ενημέρωση για Champions/Europa League

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊός: Ανακοίνωθηκε η αναβολή του Euro, καμία ενημέρωση για Champions/Europa League

Η UEFA ανακοίνωσε την αναβολή του Euro 2020 για το 2021 και την αναβολή όλων των φιλικών και των τουρνουά που ήταν προγραμματισμένα για το επόμενο διάστημα. Καμία ενημέρωση ακόμα για Champions League και Europa League.

Η αναβολή του Euro 2020 είναι πλέον και επίσημη με την UEFA να προβαίνει στην ανακοίνωση και επίσημα της αναβολής του και διεξαγωγής του το καλοκαίρι του 2021 λόγω του κορονοϊού. Ενώ και το Euro 2021 των γυναικών θα γίνει το καλοκαίρι του 2022. Ενώ ήδη έχει αναβληθεί και το Κόπα Άμερικα.

Επίσης η UEFA έκανε γνωστό πως όλα τα φιλικά που ήταν προγραμματισμένα για ημερομηνίες της UEFA αλλά και τα τουρνουά που είχε η UEFA μπροστά της θα μετατεθούν σε άλλες ημερομηνίες.

Αντίθετα στην ανακοίνωση της δεν υπάρχει ακόμα καμία αναφορά για το τι θα γίνει με το Champions League και το Europa League.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πρωταθλημάτων και των ομάδων ώστε να βρεθούν λύσεις στο καλεντάρι που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της σεζόν και για τη διαχείριση όσων επιπτώσεων έχει η αναβολή του Euro 2020.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Η UEFΑ σήμερα ανακοίνωσε την αναβολή του EURO 2020 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αυτής της χρονιάς. Η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στο παιχνίδια αποτελεί προτεταιραιότητα όπως επίσης και να αποφύγουμε να βάλουμε οποιαδήποτε αχρείαστη πίεση στις εθνικές ομοσπονδίες. Η μετακίνηση θα βοηθήσει όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα που βρίσκονται εν αναμονή λόγω του COVID 19 να ολοκληρωθούν.

Πηγή: sport24.gr