Κυριακή, 06 Απρίλιος 2014 15:48

Zωντανή στο 95' η Καλαμάτα, 3-1 τον Αρη Αιτωλικού

Γράφτηκε από τον

Κοντά σε μια απρόσμενη εντός έδρας βαθμολογική απώλεια που θα μηδένιζε τις όποιες ελπίδες ανόδου υπάρχουν βρέθηκε η "Μαύρη Θύελλα", η οποία τελικά κατάφερε να γυρίσει με ηρωϊκό τρόπο στα τελευταία λεπτά το ματς με τον Αρη Αιτωλικού και να πάρει τη νίκη στο 95'! Απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας - η οποία ήρθε στην Καλαμάτα με μόλις 14 παίκτες - οι «μελανόλευκοι» πίστεψαν ότι θα πάρουν εύκολα το τρίποντο.
Ετσι πέταξαν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δεν είχαν την αποφασιστικότητα και την θέληση που θα έπρεπε για να καθαρίσουν το ματς.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Μεσσηνιακή ομάδα μπήκε με τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο ματς, όμως στάθηκε άτυχη σε 2-3 φάσεις και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις 2-3 καλές φάσεις που δημιούργησε.
Στο 65' λοιπόν ο Αρης έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Μεσσήνιων και σε μια από τις λίγες αντεπιθέσεις του πήρε προβάδισμα στο σκορ!
Ο Γκόφας -  που ετοίμαζε αρκετή ώρα τον Καραχάλιο - τον έριξε αμέσως στο παιχνίδι και ο ικανός μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην μεγάλη ανατροπή που ακολούθησε.
Στο 84' έστειλε γλυκά την μπάλα στην περιοχή και ο Ηλιόπουλος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Γκολ - καρμπόν και λύτρωση στο 95' με τον Καραχάλιο να κάνει μια ακόμη εκπληκτική σέντρα στην περιοχή και τον Καντούτση να πηδά ψηλότερα από όλους και να γράφει με κεφαλιά το 2-1.
Στο 99' ο Καραχάλιος διαμόρφωσε με πλασέ το τελικό 3-1 και σηκώνοντας τα χέρια ψηλά έδειξε πως αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες...

Το… ταμείο του αγώνα

Ηταν ένα από τα ματς που το θεωρητικό φαβορί πρέπει να μπει δυνατά από την αρχή και να το καθαρίσει. Αν δώσεις στον αντίπαλο την ευκαιρία να πιστέψει στο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να το πληρώσεις, όμως, ευτυχώς, η Καλαμάτα μπόρεσε χθες έστω και στο τέλος να αποφύγει το στραβοπάτημα.
Στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκαν περίπου 600 θεατές, που στο τέλος ώθησαν με τις φωνές τους τους παίκτες της Καλαμάτας προς τη νίκη. Βέβαια λίγο μετά το 1-1 έπεσαν κάποια αντικείμενα προς τη μεριά του πρώτου βοηθού διαιτητή, κάτι που ίσως στοιχήσει στην ομάδα.
Ο Καραχάλιος δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου ενώ κατά τα άλλα διακρίθηκε περισσότερο και πάλι ο νεαρός Ζαχαρόπουλος.
Ο Αρης ήταν μια μαχητική ομάδα που έδειξε ότι τα δίνει όλα σε κάθε ματς, έστω και αν έχει υποβιβαστεί και του αξίζουν πολλά μπράβο για αυτό. Ενδεχομένως και η Ερμιονίδα να μην έχει καθόλου εύκολο έργο την επόμενη Κυριακή στο Αιτωλικό... Χθες είχε διακριθέντες τους κεντρικούς του αμυντικούς και τον Καβαλιέρη.
Διαιτητής ήταν ο ο Καλογεράκος από την Ηλεία με βοηθούς τους Πήττα και Λάττα, επίσης από την Ηλεία. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καβαλιέρης, Χονδρογιάννη, Σκόνδρας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Τσόπελας (66' Καραχάλιος), Λιόλιος, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Μαρτίνος, Ηλιόπουλος, Μπελεβέτης (96' Κουντάνης), Σκόνδρας (58' Αθανασόπουλος), Ζαχαρόπουλος, Καλαντζής.
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Ρόκκος, Μακρής, Χονδρογιάννης. Σωτηρόπουλος, Καλοκαίρης (51' λ.τ. Βαλμάς), Μπερερής, Καβαλιέρης, Παλιάτσας, Γαβρίνας, Τουρλιδάς (86' Βασιλάρης), Γρηγοριάδης (85' Κυριάκης).

Τα γκολ και οι φάσεις

24' Αντεπίθεση του Αρη και σουτ του Καβαλιέρη από δεξιά, ο Κολοβούρης απόκρουσε σε κόρνερ.
27' Πρώτη καλή φάση για την Καλαμάτα με το γυριστό σουτ του Καλαντζή να αποκρούεται από τον Ρόκκο.
30' Σέντρα - σουτ του Καβαλιέρη από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Κολοβούρη, που όμως τελικά απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
45' Σέντρα Μπελεβέτη, πάσα κεφαλιά του Καλαντζή στον Σκόνδρα που έπιασε νέα κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Ρόκκος.
47' Ο Ηλιόπουλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει από 30 μέτρα τον Ρόκκο ο οποίος όμως με δύσκολη επέμβαση απόκρουσε σε κόρνερ.
53΄Σέντρα Μπελεβέτη κεφαλίά Καλαντζή δύσκολη απόκρουση του Ρόκκα σε κόρνερ.
55' Φάση διαρκείας και πλασέ του Σκόνδρα, ελάχιστα άουτ...
60' Αντεπίθεση του Αρη, σέντρα του Βαλμά, αμαρκάριστος ο Καβαλιέρης αλλά η κεφαλιά του πέρασε αρκετά άουτ.
61' Ο Τσόπελας έδωσε στον Αθανασόπουλο που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά είχε υποδειχθεί σωστά σε θέση οφσάιτ.
65' ΓΚΟΛ 0-1. Σέντρα του Βαλμά από δεξιά, κεφαλιά του Μακρή και 0-1.
66' Ο Καραχάλιος μπήκε αντί του Τσόπελα και αμέσως ευκαιρία, σέντρα Καραχάλιου κεφαλιά Καντούτση και εντυπωσιακή απόκρουση του Ρόκκα, ο Μπελεβέτης έκανε τη προβολή αλλά για λίγα εκατοστά δεν βρήκε τη μπάλα...
70' Απίστευτη ευκαιρία, σέντρα Ζαχαρόπουλου, κεφαλιά του αμαρκάριστου Αθανασόπουλου από ένα μέτρο, η μπάλα άουτ!
81' Αντικείμενα στον πρώτο βοηθό και διακοπή στο ματς... Ξεκίνησε το ματς μετά από ένα λεπτό
84' ΓΚΟΛ 1-1. Εκτέλεση φάουλ του Καραχάλιου, ο Ηλιόπουλος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1
87' Απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Καλαντζής. Βρέθηκε τετατετ με το Ρόκκα, άργησε χαρακτηιρστικά και πλασάρει και τον πρόλαβε ο Σωτηρόπουλος.
92' Σκόραρε ο Αθανασόπουλος αλλά είχε υποδειχθεί, μάλλον σωστά, σε θέση οφσάιτ
95' ΓΚΟΛ 2-1. Καντούτσης 2-1. Εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Καραχάλιου και ο Καντούτσης με κεφαλιά πέτυχε το 2-1
99' ΓΚΟΛ 3-1. Ο Κουντάνης έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έκανε την