Σάββατο, 21 Μάρτιος 2020 13:11

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα δύο σενάρια για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα δύο σενάρια για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων

Πρωτόγνωρες στιγμές ζει η ανθρωπότητα με την εξάπλωση του κορονοϊού και είναι λογικό όλα να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό που προέχει είναι η υγεία, αφού ο πλανήτης βρίσκεται σε... πόλεμο. Ο εχθρός είναι αόρατος και ύπουλος. Γι' αυτό ακούμε τις συστάσεις των ειδικών, μένοντας σπίτι και περιμένουμε να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτή η πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Στον αθλητισμό,, οι ιθύνοντες των κορυφαίων διοργανώσεων επεξεργάζονται σενάρια για τα ποια θα είναι η επόμενη μέρα, αφού το κακό μας βρήκε μεσούσης της σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ολα τα πρωταθλήματα έχουν ως γνωστόν διακοπεί, όπως και οι προπονήσεις και είναι άγνωστο πότε και αν θα ξεκινήσουν. Στο ποδόσφαιρο, όσον αφορά τις επαγγελματικές λίγκες υπάρχει η σκέψη αν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι το Μάιο. Το ίδιο και στην τέταρτη ιεραρχικά κατηγορία της χώρας, τη Γ' εθνική που δεν είναι όμως επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ακόμα ωστόσο δεν υπάρχει εκτίμηση για τα πρωταθλήματα των Ενώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ελευθερίας" δύο είναι τα βασικά σενάρια που σκέφτονται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τα τοπικά πρωταθλήματα. Το ένα, το αισιόδοξο, είναι να αρχίσει ξανά η δράση τις πρώτες μέρες του Μαΐου με αγώνες Κυριακή - Τετάρτη, αλλά να παιχτεί ένα μέρος των πρωταθλημάτων. Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, ώστε να μην τραβήξει πολύ η φετινή σεζόν. Σε αυτές τις αγωνιστικές θα γίνουν όμως μόνο τα παιχνίδια που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Θα παίξουν δηλαδή οι ομάδες που είτε διεκδικούν τον τίτλο και την άνοδο, είτε την παραμονή. Για τις υπόλοιπες η σεζόν θα έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι. Σε πρωταθλήματα που έχουν κριθεί και τα δύο μέτωπα, δεν θα γίνουν αγώνες το Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο οι ομάδες που θα παίξουν, δεν θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν νέους παίκτες (μεταγραφές), αλλά θα πορευτούν με το υπάρχον ρόστερ. Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου μέρους των πρωταθλημάτων, θα υπάρξει μια παύση 20-25 ημερών, ώστε οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το επόμενο πρωτάθλημα.

Το απαισιόδοξο σενάριο 

Το δεύτερο σενάριο (απαισιόδοξο) είναι η καραντίνα να συνεχιστεί και το Μάιο, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ετσι σε αυτή την περίπτωση οι βαθμολογίες θα επικυρωθούν ως έχουν σήμερα. Στην ΕΠΣ Μεσσηνίας βρίσκονται σε επαφή με τους ανθρώπους της ΕΠΟ, όπως και με άλλες Ενώσεις και αναμένουν τις εξελίξεις. Το τι θα ισχύσει τελικά, ουδείς το γνωρίζει. Εκτιμάται πάντως ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ή μετά το Πάσχα θα έχουν ληφθεί αποφάσεις για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων.