Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 11:59

Σκέψεις για ενοποίηση Super League 2 και Football League

Γράφτηκε από τον
 
To μοντέλο με τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες στη χώρα δεν φαίνεται να απέδωσε καρπούς και οι ομάδες της Football League, όπου μετέχει και η Καλαμάτα, ζήτησαν πριν από λίγες την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Ενωσης Λεωνίδα Λεουτσάκο θέλουν επί της ουσίας την συνένωση των πρωταθλημάτων.
Με άλλα λόγια να ενωθεί η Super League 2 με τη Football League και να γίνει ένα πρωτάθλημα με δύο ομίλους των 31-32  ομάδων. 
Σε αυτό θα αγωνιστούν και οι πρωταθλητές των ομίλων της Γ' εθνικής και φυσικά όλες οι ομάδες της SL 2 και της FL με εξαίρεση την πρωταθλήτρια ομάδα της SL2  που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία της χώρας και τις δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας στη FL που θα υποβιβαστούν. 
Είναι κάτι πάντως που εξετάζεται και δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών, μιας και στην παρούσα φάση όλα έχουν "παγώσει" ΄ λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.
 
Τι σημαίνει για Καλαμάτα και Διαβολίτσι 
 
Το παραπάνω σενάριο ευνοεί την Καλαμάτα, που δίνει μάχη για την παραμονή, αλλά και το Διαβολίτσι που επίσης παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Η "Μαύρη Θύελλα" αν μειωθεί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από 4 σε 2, αφενός θα έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει στις 3 τελευταίες αγωνιστικές και αφετέρου θα βρεθεί μόλις μια κατηγορία μακριά από την Σούπερ Λίγκα!
Κάτι δηλαδή που ήταν ο στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν, που ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά εξελίχθηκε εφιαλτικά. Αν τερματίσει βέβαια στις δύο τελευταίες θέσεις, τότε θα υποβιβαστεί στη Γ' εθνική. Εκεί όπου βρίσκεται ο Α.Ο. Διαβολιτσίου. Η Μεσσηνιακή ομάδα έχει πιθανότητες να ανανεώσει τη θητεία της στην κατηγορία, παρότι υποβιβάζονται πολλές ομάδες (6). Στην περίπτωση όμως που γίνει αναδιάρθρωση, τότε η σκέψη είναι να υποβιβαστούν 4 ομάδες και έτσι το Διαβολίτσι  που είναι στην 8η θέση, σε όμιλο 14 ομάδων,  θα πανηγυρίσει την παραμονή.
Ολα αυτά  βέβαια είναι σκέψεις και οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν μετά το Πάσχα, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στη χώρα μας.