Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 17:09

Κορονοϊός: Η FIFA προτείνει αλλαγές στα συμβόλαια παικτών - προπονητών

Γράφτηκε από τον

Η ομάδα εργασίας που έχει δημιουργήσει η FIFA λόγω του κορονοϊού, εκτός από αλλαγή στις ημερομηνίες της μεταγραφικής περιόδου, προτείνει αλλαγές και στα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών.

H αναστολή όλων των αγώνων λόγω του κορονοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα τελειώσει η τρέχουσα σεζόν; Αν ναι, πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες; Βγαίνουν οι ημερομηνίες; Θα κηρυχτεί άκυρη η αγωνιστική περίοδος;

Τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου αν η σεζόν τελικά συνεχιστεί και μετά την ημερομηνία εκείνη; Αν καθυστερήσουν να ολοκληρωθούν οι φετινοί αγώνες, τι θα γίνει με τη μεταγραφική περίοδο; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Η FIFA, από την πλευρά της, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, προτείνει να έχουν ισχύ τα συμβόλαια παικτών και προπονητών μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά αυτή η χρονιά. Ακόμη δηλαδή κι αν λήγουν 30 Ιουνίου, να παραμένουν σε ισχύ μέχρι να πέσει η... καρό σημαία της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία προτείνει να αλλάξουν οι ημερομηνίες της μεταγραγικής περιόδου όπως τις γνωρίζουμε και να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα που θα έχουν προκύψει από τη συνέχιση των πρωταθλημάτων και την επιμήκυνση της σεζόν 2019-2020.

Προ ημερών, ρεπορτάζ της Telegraph ήθελε τη FIFA να σκέφτεται την επέκταση της μεταγραφικής περιόδου έως τον Ιανουάριο.

Από εκεί και πέρα, παροτρύνει τους συλλόγους και τους παίκτες να συνεργαστούν για να βρουν λύσεις στις πληρωμές μισθών. Η FIFA εδώ και μέρες έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας (Coronavirus Working Group), η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της επιδείνωσης της πανδημίας.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ