Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 18:46

Κορονοϊός: Η FIFA έδωσε τη λύση για τα συμβόλαια

Γράφτηκε από τον

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δίνει τη λύση στις περιπτώσεις παικτών που επιθυμούν να αποχωρήσουν στα τέλη Ιουνίου με τη λήξη των συμβολαίων τους.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δίνει τη λύση στις περιπτώσεις παικτών που επιθυμούν να αποχωρήσουν όταν λήξουν τα συμβόλαια τους στα τέλη Ιουνίου, τονίζοντας πως θα πρέπει να παραμείνουν στους συλλόγους τους έως ότου ολοκληρωθεί αυτή η σεζόν.

Η Premier League και άλλα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γνωρίζουν ότι μπορεί να χρειαστεί να παρατείνουν τη σεζόν μέχρι το καλοκαίρι για να ολοκληρώσουν τους προγραμματισμένους αγώνες και να λάβουν έσοδα από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς αλλά ανησυχούν για το θέμα των συμβολαίων!

Οι Times αποκαλύπτουν έγγραφο της FIFA, που τοποθετεί την παγκόσμια πανδημία σε μία κατηγορία μη προβλεπόμενης κατάστασης που δεν επιτρέπει στα συμβόλαια να ολοκληρωθούν όπως προβλέπεται. Το έγγραφο αυτό εξουσιοδοτεί το συμβούλιο της FIFA να περάσει μία σειρά από μέτρα έκτακτης ανάγκης που θα συμπεριλάβουν και περιορισμούς σε μετακινήσεις, αλλά και μεταγραφές παικτών έως ότου τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Σε αυτήν την κατηγορία θα βρεθούν και παίκτες που έχουν συμφωνήσει ήδη να μεταγραφούν το καλοκαίρι. Το έγγραφο της FIFA υπογραμμίζει πως πρόκειται για μία κατάσταση άνευ προηγουμένου και για "λόγους ανωτέρας βίας" κι έτσι θα πρέπει οποιαδήποτε ολοκλήρωση συμβολαίου να προκύψει μετά το τέλος της σεζόν. Επίσης σημειώνει πως τα μέτρα που θα ληφθούν στο συμβούλιο της FIFA θα είναι οριστικά και αμετάκλητα.

Πηγή: gazzetta.gr