Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 20:01

Κορονοϊός: Η FIFA έτοιμη να προσφέρει 2,5 δις ευρώ για το ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊός: Η FIFA έτοιμη να προσφέρει 2,5 δις ευρώ για το ποδόσφαιρο

Η ποδοσφαιρική βιομηχανία έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες από την εξάπλωση του κορονοϊού και την αναστολή των αγώνων και η FIFA είναι έτοιμη να προσφέρει 2,5 δις ευρώ σε ένα "σχέδιο διάσωσής" της.

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το οποίο σαφέστατα έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στους θανάτους παγκοσμίως, περνάει δύσκολες ώρες. Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τα πάνω - κάτω. Είναι αβέβαιο αν ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, το ίδιο και διοργανώσεις όπως το Champions League και το Europa League, μειώσεις μισθών, οικονομική πανωλεθρία.
Κάπου εδώ έρχεται η FIFA να προσφέρει χείρα βοηθείας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο δημοσιογράφος Tariq Panja των "The New York Times" δημοσιοποίησε τις σκέψεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας να εκμεταλλευτεί το αποθεματικό ταμειακό διαθέσιμο ύψους 2,7 δισ. δολαρίων (2,5 δις ευρώ) και να δημιουργήσει ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για την υποστήριξη της "προβληματικής λόγω κορονοϊού ποδοσφαιρικής βιομηχανίας".

Το κεφάλαιο, αν υπογραφεί από τους παγκόσμιους ηγέτες ποδοσφαίρου, θα αποτελέσει τεράστια "ένεση", την ώρα που πανίσχυροι σύλλογοι της Ευρώπης προχωρούν σε περικοπές μισθών για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις που συνδέονται με τον κορονοϊό. Όπως για παράδειγμα η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα, όπως θα επιχειρήσει να κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης το επόμενο διάστημα.

Τώρα οι αξιωματούχοι της FIFA θέλουν να επωφεληθούν από ένα από τα μεγαλύτερα χρηματικά αποθέματα των παγκόσμιων αθλητικών φορέων και να το χρησιμοποιήσουν για να προστατεύσουν την ποδοσφαιρική βιομηχανία που πλήττεται σε τεράστιο βαθμό από την αναστολή των αγώνων.

Η καταβολή του ποσού απαιτεί την έγκριση του Συμβουλίου της FIFA, μιας ομάδας 36 μελών που αποτελείται από υπαλλήλους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι προέρχονται από τις έξι περιφερειακές συνομοσπονδίες του αθλήματος. Το σχέδιο, διαφορετικά, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν.

Πηγή: sport24.gr