Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2020 17:10

Αγιά Σοφια: Στο φουλ οι εργασίες υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Οι μπουλντόζες συνεχίζουν το έργο τους δίπλα από την Αγιά Σοφιά, ενώ την ίδια στιγμή και οι εκσκαφείς παραμένουν μπροστά από την παλιά σκεπαστή διαμορφώνοντας τον χώρο.

Από τις αρχές της εβδομάδας οι δρόμοι γύρω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν κλείσει, με τα μηχανήματα στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου να κάνουν την εμφάνισή τους αρχίζοντας να σπάνε το τοιχίο και το πεζοδρόμιο παράλληλα του Άλσους ξεκινώντας το έργο της υπογειοποίησης.

Από το πρωί της Πέμπτης (02/04) ο χώρος του εργοταξίου της υπογειοποίησης έχει «θωρακιστεί» καθώς εκτός από τη σήμανση, έχουν πλέον τοποθετηθεί και μεταλλικές πόρτες για να αποκλειστεί η είσοδος σε πεζούς.

Οι εργασίες συνεχίζονται σε φουλ ρυθμούς γύρω από την Αγιά Σοφιά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανέβασε η ΑΕΚ στα social media.

Οι μπουλντόζες συνέχισαν το σπάσιμο παράλληλα του Άλσους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και το τμήμα του δρόμου.

Φυσικά, την ίδια ώρα, συνεχίστηκε και το σκάψιμο στο τμήμα μπροστά από τη Σκεπαστή. Οι εκσκαφείς παραμένουν εκεί και για να ολοκληρώσουν τις χωματουργικές εργασίες που απαιτούνται προκειμένου στη συνέχεια να πέσουν τα θεμέλια για την κατασκευή του κτηρίου που θα φιλοξενεί τα δύο μουσεία.

Πηγή: gazzetta.gr