Σάββατο, 04 Απρίλιος 2020 11:31

Σουηδία - Κορονοϊός: Πώς το ζει ο καλαματιανός προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος

Γράφτηκε από τον

Ο Καλαματιανός προπονητής εξέφρασε ανοιχτά την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω του κορονοϊού καθώς η σουηδική κυβέρνηση έχει επιλέξει το δόγμα περί "ανοσίας της αγέλης".

Την ώρα που η Ελλάδα είναι κλεισμένη στα σπίτια της, η Σουηδία επιλέγει την «ανοσία της αγέλης», γεγονός που δημιουργεί κινδύνους, ερωτηματικά και ανασφάλειες. Ο Γιάννης Χριστόπουλος, προπονητής ποδοσφαίρου με καριέρα σε ομάδες της Α' Εθνικής και πρώην προπονητής της "Μαύρης Θύελλας", ζει και εργάζεται στη Σουηδία και μιλώντας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για τον τρόπο που η κυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίζει τον κορονοϊό. Ο Χριστόπουλος είναι προπονητής της ομάδας «Acropolis» και περιέγραψε αναλυτικά την κατάσταση που βιώνει όλο αυτό το διάστημα.

«Στη Σουηδία υπάρχει μία διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή που βλέπω στην Ελλάδα, και στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Υπάρχει η λογική της "ανοσίας της αγέλης" που χρησιμοποιήθηκε σε Αγγλία και ΗΠΑ και έχει αποτύχει. Εδώ υπάρχουν μόνο συστάσεις, ενώ οι περιορισμοί είναι λίγοι. Μάλιστα μέχρι πριν από δύο εβδομάδες υπήρξε ένας περιορισμός που αφορούσε την απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 500 ατόμων. Την περασμένη Τετάρτη ο κανονισμός αυτός άλλαξε και πλέον επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 50 άτομα» τόνισε αρχικά.

Δεν υπάρχουν προφυλάξεις - Η ζωή συνεχίζεται κανονικά

«Η ζωή συνεχίζεται κανονικά ενώ δεν υπάρχουν προφυλάξεις. Στα τρένα, στα λεωφορεία, στις καφετέριες, στα εστιατόρια, ο κόσμος εργάζεται κανονικά. Ωστόσο έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα πανεπιστήμια και τα σχολεία εδώ και δύο εβδομάδες. Όμως τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δουλεύουν κανονικά για να μπορεί ο κόσμος να αφήνει τα παιδιά του και να πηγαίνει στη δουλειά του» ανέφερε ακόμη ο Έλληνας προπονητής. «Την τελευταία εβδομάδα ο κόσμος από μόνος του προσπαθεί να προφυλαχθεί. Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις επειδή η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας» πρόσθεσε ο Γιάννης Χριστόπουλος. Παράλληλα εκφράζοντας τη δική του αγωνία επεσήμανε πως «είναι πολύ παράξενο να είσαι Έλληνας, να ζεις στο εξωτερικό, να βλέπεις και να ενημερώνεσαι από τα ελληνικά κανάλια για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και να ζεις στη Σουηδία και να βλέπεις το πώς λειτουργεί και σκέφτεται ο κόσμος. Αυτή η καθοδήγηση υπάρχει από την κυβέρνηση».

Η κατάσταση έχει αρχίσει και γίνεται επικίνδυνη

Ο Γιάννης Χριστόπουλος προτού μιλήσει στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, έκανε μια ανάρτηση στα social media και εξέφρασε προβληματισμό. «Η ανάρτηση που έκανα σήμερα δεν κρύβει αγωνία, αλλά μία καταγραφή του γεγονότος και περιμένω να δω το αποτέλεσμα. Ο κόσμος και η κυβέρνηση λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν και το οικονομικό μέρος αυτής της κατάστασης και πώς θα εξελιχθεί η οικονομία. Όμως, από εκεί και πέρα και εγώ βλέποντας την αντίδραση της Ελλάδας, νιώθω ότι μια τέτοια δύσκολη στιγμή όλοι οι Έλληνες είναι ενωμένοι και η καμπύλη των κρουσμάτων δεν παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σκεφτείτε ότι εδώ τις πρώτες εβδομάδες τα νούμερα της Ελλάδας και της Σουηδίας συμβάδιζαν όσον αφορά τους θανάτους. Όμως κατά την προσωπική μου άποψη η κατάσταση έχει αρχίσει και γίνεται επικίνδυνη» συνέχισε ο Έλληνας προπονητής. Τέλος κατέληξε λέγοντας πως «χρειάζεται να παρακολουθήσει κάποιος την εξέλιξη που θα έχει ο κορονοϊός το επόμενο διάστημα καθώς είτε θετικά είτε αρνητικά η Σουηδία θα είναι πρωταγωνιστής».

Σημειώνεται πως ο Καλαματιανός προπονητής μέσω των social media, νωρίτερα σήμερα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Κορωναϊός: 55 συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα, 59 σε μια μέρα την Τετάρτη στη Σουηδία. Σε μία χώρα που έχει ένα εκατομμύριο λιγότερο πληθυσμό από την χώρα μας. Διαθέσιμες πλέον εντατικές κλίνες στη Στοκχόλμη μόλις 7… Οι ειδικοί υπολογίζουν την κορύφωση γύρω στις 5-10 Μαΐου! Και είναι λογικό γιατί βρίσκεται 2-3 εβδομάδες πίσω από την Ελλάδα. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά μαζί με κάποια ημίμετρα.

Η θεωρία της ανοσίας της αγέλης η οποία απέτυχε παταγωδώς σε Αγγλία και Αμερική ή ουσιαστικά η ανθρωποκτονία στο βωμό του χρήματος; Περιμένω να δω τι θα ακολουθήσει. Αν και για εμένα είναι απλά μαθηματικά.

Θα έλεγα ότι η Στοκχόλμη ετοιμάζεται να συναντήσει το θάνατο και την τραγωδία, αλλά δεν ετοιμάζεται καν. Χρήμα εναντίον ζωής σημειώσατε άσο; Ίδωμεν λίαν συντόμως».
Πηγή: ethnos.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ