Σάββατο, 04 Απρίλιος 2020 14:54

Κορονοϊός: Ιστορική τηλεδιάσκεψη με τους 20 αρχηγούς της Premier League

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊός: Ιστορική τηλεδιάσκεψη με τους 20 αρχηγούς της Premier League

Το Σάββατο (4/4) θα πραγματοποιηθεί ιστορική τηλεδιάσκεψη στην Αγγλία με τη συμμετοχή των αρχηγών των 20 ομάδων της Premier League, ώστε να συζητηθεί η μείωση του 30% που αποφάσισε η Λίγκα.

Το απόγευμα της Παρασκευής (3/4) διαβάσατε τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε η Premier League, μεταξύ των οποίων η μείωση 30% στα συμβόλαια των παικτών, για την οποία πρώτα βέβαια θα γινόταν συζήτηση μαζί τους.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (4/4) και θα συμμετέχουν οι αρχηγοί των 20 ομάδων της Premier League.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έχει χαρακτηριστεί "ιστορική και ζωτικής σημασίας" για το μέλλον της λίγκας, θα συμμετάσχει και ο Γκόρντον Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος του σωματείου των ποδοσφαιριστών.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, τότε η πίεση εκ μέρους των διοικήσεων των συλλόγων προς τους παίκτες για περικοπές θα αυξηθεί ή από την άλλη θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για επιστροφή στη δράση, παρότι αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνουν αγώνες μέχρι αρχές Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η Premier αποφάσισε να εγκριθεί κονδύλι 125 εκατομμύριων λιρών στις κατηγορίες της Football League και στα ερασιτεχνικά, ως αποτέλεσμα της οικομικής πανωλεθρίας που φέρνει ο κορονοϊός και η αναστολή των δραστηριοτήτων.

Μια από τις σημαντικές αποφάσεις ήταν και η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας (NHS) με το ποσό των 20 εκατ. λιρών.
Πηγή: sport24.gr