Σάββατο, 04 Απρίλιος 2020 15:24

FIFA: Ανακοίνωσε τη δημιουργία ταμείου στήριξης του ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από τον

Η FIFA ανακοίνωσε την απόφαση αναβάλλει αγώνες και διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένοι τους επόμενους μήνες, ενώ επισημοποίησε τη στήριξη του ποδοσφαίρου με το αποθεματικό της (2,5 δις ευρώ).

Προ ημερών είχατε διαβάσει για την πρόθεση της FIFA να στηρίξει την παγκόσμια ποδοσφαιρική βιομηχανία που έχει πληγεί από τον κορονοϊό. Όπως είχε γίνει γνωστό, η παγκόσμια ομοσπονδία είχε την πρόθεση να βοηθήσει με το αποθεματικό της, που φτάνει τα 2,5 δις ευρώ.

Το βράδυ της Παρασκευής (3/4), η ομάδα εργασίας της FIFA που είχε συσταθεί, προχώρησε σε μια σειρά αποφάσεων. Αφού ανέβαλε αγώνες υπό την αιγίδα της που ήταν προγραμματισμένοι για τους επόμενους μήνες, όπως έκανε και η UEFA, ανακοίνωσε τη "δημιουργία ενός παγκόσμιου ταμείου στήριξης για το ποδόσφαιρο".

Επεσήμανε ότι θα ορίσει ένα άτομο ανά συνομοσπονδία για να συντονίσει το θέμα αυτό από κοινού με τη FIFA.

Από εκεί και πέρα, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθούν μεταξύ άλλων όλοι οι διεθνείς αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020 και να διοργανωθούν διμερείς συζητήσεις με τις συνομοσπονδίες σχετικά με τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα.

 Πηγή: sport24.gr