Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2020 17:52

Φαν Σιπ: "Θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες χειρίζονται την κρίση"

Γράφτηκε από τον
Φαν Σιπ: "Θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες χειρίζονται την κρίση"

Η δημόσια υγεία αποτελεί κυρίαρχο αγαθό και ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Τζον Φαν Σιπ, στέλνει το δικό του μήνυμα στην ελληνική κοινωνία.

Οι εθνικές και διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις βρίσκονται σε αναστολή και κατά συνέπεια οι αγώνες εθνικών και διεθνών διοργανώσεων, διασυλλογικών πρωταθλημάτων και εθνικών ομάδων έχουν αναβληθεί, στο πλαίσιο της εφαρμογής διεθνώς των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19 και την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Με νεότερη απόφασή της η UEFA ανέστειλε και τον αγωνιστικό προγραμματισμό των εθνικών ομάδων για τον προσεχή Μάιο και Ιούνιο. Η διαφύλαξη της υγείας των πολιτών όλου του κόσμου αποτελεί πλέον παγκόσμια κεντρική προτεραιότητα.

Σ' αυτό το πνεύμα, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος εδώ και μήνες κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, στέλνει το δικό του μήνυμα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας και τους Έλληνες φιλάθλους.

"Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να εκφράσω τη συμπόνοια μου προς όλο τον κόσμο σε αυτό τον δύσκολο καιρό και ιδιαίτερα στους φροντιστές Υγείας της κοινωνίας μας. Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή. Και σε αυτή την κρίση δεν υπάρχουν νικητές ή χαμένοι, όπως στο ποδόσφαιρο. Είμαστε τώρα όλοι μαζί, ενωμένοι. Φυσικά το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή έχει περάσει εντελώς σε δεύτερη μοίρα. Ως προπονητής της Εθνικής ομάδας, βρίσκομαι και διαμένω στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό μου. Κάτι για το οποίο είμαστε ευγνώμονες.

Θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες χειρίζονται αυτή την κρίση και το πώς ζουν εν μέσω αυτής. Η απαγόρευση συνοδεύεται από ξεκάθαρους κανόνες και οι άνθρωποι τους ακολουθούν με καλή διάθεση. Τουλάχιστον όσο βλέπω στη γειτονιά που εγώ ζω. Χρησιμοποιώ τη "Μετακίνηση 6" καθημερινά για να περπατήσω, να βγω για τρέξιμο, να ασκηθώ και συνιστώ σε όσους μπορούν να κάνουν το ίδιο, να το πράξουν. Γνωρίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες γιορτάζεται το Ελληνικό Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή που έχω ακούσει και δυστυχώς βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση που δεν θα μπορώ να δω πώς γιορτάζεται κανονικά, είναι όμως σημαντικό να επιδείξουμε πειθαρχία και να παραμείνουμε στο σπίτι, μαζί με την οικογένειά μας και να ζήσουμε το ελληνικό Πάσχα με έναν διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως.

Γιατί τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να ακολουθούμε τους κανόνες της ελληνικής κυβέρνησης. Γι' αυτό σας παρακαλώ να μείνετε σπίτι, να είστε ενωμένοι, να προστατεύετε ο ένας τον άλλο και μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να έχετε ένα υπέροχο Πάσχα. Και ύστερα, όταν η ζωή επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, όπως ελπίζουμε, να μην ξεχάσουμε ότι είμαστε όλοι μέρος ενός συνόλου και ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Ένα όμορφο παιχνίδι που χαρίζει διασκέδαση και ενώνει τους ανθρώπους.

Χριστός Ανέστη!

Βλέπετε εξασκούμαι κι εγώ για το Ελληνικό Πάσχα...".

Πηγή: sport24.gr