Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2020 11:58

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: "Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα", λέει ο Ηλίας Φωτόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: "Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα", λέει ο Ηλίας Φωτόπουλος

Πέρασε ένας μήνας από την τελευταία φορά που οι ομάδες της Μεσσηνίας έδωσαν αγώνες πρωταθλήματος.

Ηταν το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου, όπου διεξήχθη η 21η αγωνιστική στην Α' τοπική, η 20ή στην Α1 τοπική και η 17η στη Β' τοπική.
Στις 11 Μαρτίου έγινε ο τελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας ανάμεσα στο Διαβολίτσι και τη Μεθώνη και στη συνέχεια σταμάτησαν οι προπονήσεις και φυσικά οι αγώνες.
Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού αυτό που προέχει είναι η υγεία. Η εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη έχει "παγώσει" τα πάντα και η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει μόνο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Απαντες και στο χώρο του ποδοσφαίρου αναμένουν τις εξελίξεις, χωρίς να χάνουν την αισιοδοξία τους.

Το μήνυμα που στέλνει

Ο Ηλίας Φωτόπουλος, προπονητής της Κυπαρισσίας περνά την περίοδο της καραντίνας στη Βάρδα απ' όπου κατάγεται, ακολουθώντας όπως λέει πιστά τις εντολές της πολιτείας.
"Εύχομαι αυτή η δοκιμασία να τελειώσει γρήγορα και ανώδυνα για όλο τον κόσμο και να γυρίσουμε πάλι στην φυσιολογική κατάσταση που είμαστε πριν την πανδημία.Και φυσικά να είμαστε όλοι. Να μη λείπει κανείς", λέει στην "Ελευθερία" ο προπονητής της Κυπαρισσίας και στη συνέχεια, πέρα από το μήνυμα για παραμονή στο σπίτι, στέλνει και μήνυμα αισιοδοξίας.
"Αυτό που ακούω και πιστεύω είναι ότι θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα και θα τελειώσει κανονικά. Το πότε θα γίνει αυτό δεν το γνωρίζω. Θα εξαρτηθεί σίγουρα από την πορεία του ιού. Εύχομαι να γίνει σύντομα και να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο, που τόσο έχει λείψει σε όλους μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να μείνουμε σπίτι".

Σε επαφή με τους παίκτες

Ο Ηλίας Φωτόπουλος παρότι δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα, μιλά με τους παίκτες και τους παράγοντες.
Μάλιστα κάθε εβδομάδα δίνεται ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης στους ποδοσφαιριστές, το οποίο εκτελούν στο σπίτι. Αυτό που εύχεται ο τεχνικός της Κυπαρισσίας είναι να δει σύντομα από κοντά όλη την ομάδα και τος παράγοντες.
Οσο γα την κατάσταση στην Ηλεία σημειώνει ότι " Περιμένουν όπως και στους υπόλοιπους νομούς, να τελειώσει αυτό και να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα το οποίο έχει 3-4 παιχνίδια νομίζω στην κανονική του διάρκεια. Μετά υπάρχουν πλέι -οφ για τον πρωταθλητή και πλέι άουτ για την παραμονή".
Στην Α' τοπική της Μεσσηνίας δεν υπάρχουν έξτρα αγώνες, αλλά απομένουν εννέα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και τα πάντα είναι ανοιχτά τόσο για τον τίτλο, όσο και για την σωτηρία. Στην κορυφή, τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα και μία από αυτές είναι η Κυπαρισσία που με 44 βαθμούς βρίσκεται στην 3η θέση.
Πρώτος με 49 βαθμούς είναι ο Πάμισος και ακολουθεί με 48 βαθμούς ο Απόλλωνας Καλαμάτας, ενώ την πρώτη τετράδα με 43 βαθμούς συμπληρώνει ο Πανθουριακός.