Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2020 12:04

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: "Η κατάσταση απαιτεί δύναμη ψυχής απ' όλους μας", λέει ο γκολκίπερ Πάρις Καλλιντέρης

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: "Η κατάσταση απαιτεί δύναμη ψυχής απ' όλους μας", λέει ο γκολκίπερ Πάρις Καλλιντέρης

Η μάχη της ανθρωπότητας με τον κορονοϊό συνεχίζεται. Η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλες χώρες, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο ημίχρονο.

Γ' αυτό και ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση και θα αρχίζει να επιστρέφει σταδιακά η κανονικότητα.
Στον αθλητισμό όλες οι διοργανώσεις έχουν σταματήσει και άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις από την πανδημία, είτε ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες αθλητές.
Ως εκ τούτου χρειάζεται υπομονή και δύναμη ψυχής, όπως λέει σήμερα στην "Ελευθερία" ο Πάρις Καλλιντέρης. Ο τερματοφύλακας της Σπερχογείας τονίζει ότι: "Η κατάσταση που επικρατεί σε όλη την χώρα και τον κόσμο γενικότερα, απαιτεί δύναμη ψυχής από όλους μας. Προσωπικά προσπαθώ να τηρώ όλα τα μέτρα, ώστε να υπάρχει προφύλαξη τόσο για μένα, όσο και για τους δικούς μου ανθρώπους και τους συνανθρώπους μου".
Ο ίδιος δεν χάνει πάντως την επαφή του, τόσο με τη γυμναστική, όσο και με τους συμπαίκτες του.
"Το διάστημα αποχής από τις προπονήσεις είναι μεγάλο, ωστόσο βρίσκω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο να γυμνάζομαι τόσο στο σπίτι με ασκήσεις όσο και με περπάτημα η' ποδήλατο αυστηρά στην γειτονιά μου.
Με την ομάδα και τους συμπαίκτες μου μιλάμε μέσω social media μαθαίνοντας και από τους ίδιους την καθημερινότητα τους και πως αυτή διαμορφώνεται.".

Τι βλέπει να γίνεται με το πρωτάθλημα

Η Σπερχογεία μετέχει στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής και μετά από 21 αγωνιστικές βρίσκεται στην τελευταία θέση. Ακόμα όμως υπολείπονται εννέα αγωνιστικές και η διαφορά των 7 βαθμών από την 13η θέση, που ισοδυναμεί με παραμονή (αν υποβιβαστούν τρεις ομάδες) δεν είναι απαγορευτική. Αν βέβαια συνεχιστεί το πρωτάθλημα, διότι είναι δεδομένο ότι η καραντίνα θα διαρκέσει όλο τον Απρίλιο και έπειτα οι επιστήμονες θα αποφανθούν για το τι θα γίνει το Μάιο.
Ο Πάρις Καλλιντέρης σε ερώτηση για το τι βλέπει να γίνεται με το πρωτάθλημα είπε: "Το πρωτάθλημα δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα ξεκινήσει, γιατί θέλει κάποιες χρονικές προϋποθέσεις, που για ερασιτεχνική κατηγορία δεν γνωρίζω αν μπορούν να τηρηθούν.
Σίγουρα χρειάζεται μια μίνι προετοιμασία, καθώς και συνεχείς αγώνες κοντινών ημερών για να ολοκληρωθεί λόγω των 9 αγωνιστικών που έχουν απομείνει. Σχεδόν ένας γύρος και που τίποτα δεν έχει κριθεί. Προσωπικά εύχομαι ότι απόφαση παρθεί από τους υπεύθυνους, να είναι σωστά σκεπτόμενη για το καλό όλων, γιατί το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα.".
Στον επίλογο των δηλώσεων του ο Πάρις Καλλιντέρης, που έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε Καλαμάτα, Πάμισο, Πανθουριακό, Τσικλητήρα και ομάδες της Αχαΐας έστειλε και ένα μήνυμα στον κόσμο: "Εύχομαι τώρα που θα έρθουν και οι άγιες μέρες του Πάσχα, σε όλο τον κόσμο να είναι οπλισμένος με υπομονή και σκέψεις θετικές για ένα μέλλον γεμάτο υγεία και συνειδητοποίησης την αξία αυτής!!!".