Τρίτη, 14 Απρίλιος 2020 11:55

"Η Εράνη θα έχει μέλλον και στις δύσκολες μέρες που θα έρθουν", λέει ο Κ. Λυμπερόπουλος

Γράφτηκε από τον

Ολος ο πλανήτης βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα πάντα έχουν παγώσει και ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Το σίγουρο είναι ότι τίποτε δεν θα είναι το ίδιο, όταν ο κόσμος βγει από την καραντίνα και επιστρέψει στη... ρουτίνα του. Το οικονομικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί θα πλήξει σημαντικά και τον αθλητισμό. Κάτι που αντιλαμβάνονται άπαντες και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.
Ο προπονητής της Εράνης Κώστας Λυμπερόπουλος είναι πάντως αισιόδοξος για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου.
"Οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν μετά το τέλος της πανδημίας θα είναι δύσκολες για εμάς, όπως και για όλες τις ομάδες, οπότε περιμένουμε να δούμε το πλάνο που θα διαμορφωθεί στη χώρα μας. Η Εράνη πάντως το πλάνο που έθετε αυτά τα χρόνια, πάντα εκπροσωπούσε την επόμενη μέρα στο σύλλογο. Οπότε νομίζω ότι με τη δουλειά και τις συνθήκες που δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια, η ομάδα θα έχει αισιόδοξο παρόν και μέλλον στις δύσκολες μέρες που θα προκύψουν γενικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου", λέει χαρακτηριστικά στην "Ελευθερία" ο Κώστας Λυμπερόπουλος.
Ο τεχνικός της Εράνης ξεκαθαρίζει βέβαια ότι στην παρούσα φάση: "Tο ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όλοι μας και πρέπει να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία όσο τον δυνατόν γρηγορότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα λήξει όλο αυτό το συντομότερο δυνατό".

"Κίνδυνος για την υγεία των παικτών"

Το πρωτάθλημα της Α' τοπικής έχε διακοπεί πάνω από ένα μήνα και δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το αν θα συνεχιστεί.
Ο Κώστας Λυμπερόπουλος εκτιμά ότι μετά από τόσο μεγάλη αποχή εγκυμονεί κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.
"Περιμένουμε όλοι τις εξελίξεις από την πανδημία και ελπίζουμε να γυρίσουμε στο γήπεδο ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Θεωρώ όμως, ότι αν παραταθεί και μετά τον Απρίλη η καραντίνα, δύσκολα θα μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα στο καλοκαίρι. Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν μια μεγάλη αποχή από τις προπονητικές μονάδες και σε σύντομο χρονικό διάστημα πιθανότατα θα κληθούν να καλύψουν το υπόλοιπο της σεζόν. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τη σωματική τους υγεία, όταν μάλιστα μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Μένει να αποφασίσουν οι αρμόδιοι το τι θα γίνει και, έτσι είμαστε στην αναμονή για τι οποίες εξελίξεις".

Το βάρος στις υποδομές

Ο προπονητής της Εράνης Κώστας Λυμπερόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στα Φιλιατρά, σχετικά με τα τμήματα υποδομής.
"Δημιουργήσαμε ξανά δεύτερη ομάδα στη πόλη μας, τη Νίκη Πλάτης με τη Κ 16 της ακαδημίας μας που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β' τοπικής. Μια ομάδα αναπτυξιακής ηλικίας, δηλαδή ο προθάλαμος για την Εράνη", λέει αρχικά και προσθέτει:
"Πραγματοποιήσαμε το Filiatra summer cup και έχουμε καταφέρει να κάνουμε θεσμό στη περιοχή μας, ένα πανελλήνιο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στις αναπτυξιακές ηλικίες K 14-K 12 με τη στήριξη του κόσμου, αλλά και των επιχειρηματιών όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας. Και και αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.
Θα ήθελα από την πλευρά μου, ως μέλος αυτής της ομάδος τα τελευταία χρόνια, να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδος μας αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχή μας που στηρίζουν έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια την Εράν. Να συνεχίσουν να πράττουν ανάλογα, γιατί το σωματείο Εράνη έχει μεγάλη συμμετοχή στη ιστορία και τη κοινωνία της πόλης των Φιλιατρών. Τέλος θέλω να ευχηθώ στον κόσμο υγεία και να επιστρέψει σύντομα η κανονικότητα".