Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 12:32

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: "Σχεδόν απίθανο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα", εκτιμά ο Στράτος Σαραντέας

Γράφτηκε από τον
 
Η εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο είχε ως συνέπεια να αναβληθούν κορυφαία παγκόσμια γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αλλά και να ματαιωθούν πολλές διοργανώσεις σε όλα τα σπορ. 
Κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει σταματήσει, καθώς προέχει η υγεία και ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα βγει το "λουκέτο" και από τον αθλητισμό. 
Το μέλλον όλων των πρωταθλημάτων είναι αβέβαια τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μάλιστα,  λέγεται ότι πολύ δύσκολα θα συνεχιστούν. 
Το ίδιο πιστεύει και ο πρόεδρος της Α.Ε. Μάνης - που μετέχει στην Α' τοπική Μεσσηνίας- Στράτος Σαραντέας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Ελευθερίας".
Εκτιμώ πώς όσον αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί τρόπος για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.
Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρμόδιων και αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις!!".
 
"Πόσο ακόμα θα αιμορραγούν;"
 
Ο Στράτος Σαραντέας μίλησε και για την επόμενη μέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολη, μιας και το οικονομικό περιβάλλον θα αλλάξει δραματικά, ύστερα από αυτή την πανδημία.
"Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχουν υποστεί ήδη τεράστιο πλήγμα..Αυτό δεν αλλάζει..Το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα θα αιμορραγούν και πόσες θα έχουν επιβιώσει όταν έρθει το τέλος της πανδημίας!", λέει αρχικά ο κ. Σαραντέας και προσθέτει:
"Είναι αυτονόητο λοιπόν και φυσικό ακόλουθο, πώς τα οικονομικά δεδομένα όσον αφορά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα αλλάξουν ριζικά!!!
 
Πάθος το ποδόσφαιρο, αλλά προέχει η υγεία
 
Ο Στράτος Σαραντέας βιώνει και αυτός πρωτόγνωρες μέρες λόγω της καραντίνας και εύχεται σε όλους τους συνανθρώπους μας να έχουν υγεία, δύναμη και κουράγιο. Ο ίδιος παραμένει, όπως λέει αισιόδοξος.  "Συνηθίζω να βλέπω το ποτήρι.."μισό γεμάτο" και να είμαι αισιόδοξος Με σύμμαχο την σωστή πρόληψη και την υπευθυνότητα που έχει ήδη επιδείξει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, εκτιμώ πως σύντομα ο αόρατος αυτός εχθρός θα ηττηθεί!!!".
Ο πρόεδρος της Μάνης που έχει καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, παραδέχεται ότι το ποδόσφαιρο είναι πάθος, αλλά στην παρούσα φάση περνά σε δεύτερη μοίρα.
"Το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα (επαγγελματικό-ερασιτεχνικό )για όλους εμάς που ασχολούμαστε είναι ξεκάθαρα ένα μεγάλο πάθος..μια όμορφη συνήθεια, πού όσο περνούν τα χρόνια εξελίσσεται σε εθισμό..εξάρτηση, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας Παρόλα αυτά όμως θεωρώ, πώς με τα σημερινά δεδομένα το ποδόσφαιρο κάθε άλλο παρά προτεραιότητα θα πρέπει να είναι Όσο το αύριο είναι αβέβαιο..προτεραιότητα έχει μόνο η υγεία και η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα. Κλείνοντας, εκ μέρους του ΔΣ, ποδοσφαιριστών και προπονητών
εύχομαι σε όλον τον κόσμο υγεία πάνω από όλα και καλό Πάσχα!!!".