Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2020 13:42

Γερμανία: Αγώνες σε άδεια γήπεδα και το 2021

Γράφτηκε από τον
Γερμανία: Αγώνες σε άδεια γήπεδα και το 2021

Ο πρόεδρος της γερμανικής εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, Γκέραλντ Χάουγκ, άφησε ανοικτό να… γίνει πραγματικότητα, ένα από τα χειρότερα σενάρια, όταν θα επαναρχίσει η Bundesliga.

Ο Γερμανός ακαδημαϊκός, εξέφρασε την άποψη ότι πιθανότατα οι φίλοι του ποδοσφαίρου και των συναυλιών, ενδέχεται να μην μπορούν να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα αγαπημένα τους θεάματα για τον επόμενο 1,5 χρόνο!

«Η διατήρηση κλειστών σταδίων και αιθουσών για δεκαοκτώ μήνες θα ήταν σίγουρα μία σοφή απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάουγκ σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και πρόσθεσε: «Όσο θα διαρκέσει αυτό, ίσως και 1,5 χρόνο, θα πρέπει να περιμένουμε. Ενδεχομένως, να υπάρχουν πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις».

Οι αίθουσες και τα στάδια έχουν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου σε όλη τη γερμανική επικράτεια. Οι διοικούντες το γερμανικό ποδόσφαιρο, αναμένεται να συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή, τις πιθανότητες και τις προϋποθέσεις μίας επανέναρξης των πρωταθλημάτων, εντός του Μαΐου. Αλλά με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και μόνο στην περίπτωση που οι υγειονομικές αρχές δίνουν το «πράσινο φως».

ΑΠΕ - ΜΠΕ