Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2020 14:01

Βέλγιο: Χωρίς πρωτάθλημα μέχρι τις 31 Αυγούστου

Γράφτηκε από τον

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο Βέλγιο από τα μέσα Μαρτίου για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, παρατάθηκαν μέχρι -τουλάχιστον- τις 3 Μαΐου, ενώ όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Σοφί Βίλμες, μέχρι τις 31 Αυγούστου απαγορεύεται η διοργάνωση κάθε μαζικής εκδήλωσης.

Πρόκειται για μία απόφαση που θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στον αθλητισμό, αρχής γενομένης από το ποδόσφαιρο και την ποδηλασία.
Επί της ουσίας,καθίσταται αδύνατη η επανέναρξη του βελγικού πρωταθλήματος, ενώ όπως είναι φυσιολογικό, η αρχή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα γίνει με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.
«Το ζήτημα αυτό, θα αναλυθεί την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πίτερ Ντε Κρεμ, την ώρα που το διοικητικό συμβούλιο της Pro League, είχε ήδη προτείνει στις αρχές Απριλίου να ολοκληρωθεί το τρέχον πρωτάθλημα, μια απόφαση που πρέπει να επισημοποιηθεί από τη Γενική Συνέλευση των επαγγελματικών συλλόγων, στις 24 Απριλίου.
Ωστόσο, η UEFA άσκησε πίεση στο Βέλγιο απειλώντας να απαγορεύσει σε όλους τους συλλόγους μέλη μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, σε περίπτωση που θέσει ένα «πρόωρο» και «αδικαιολόγητο» τέλος στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η απόφαση της βελγικής κυβέρνησης καθιστά πλέον το επιχείρημα της UEFA ανεδαφικό.
Για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, απομένει ένας αγώνας από την κανονική περίοδο και η διεξαγωγή των πλέι οφ, σε δέκα αγωνιστικές.
Δεδομένης της απόφασης της κυβέρνησης για απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων και σε συνδυασμό με την πρόταση της διοργανώτριας αρχής, η Μπριζ θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στο επόμενο Champions League.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ