Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2020 15:40

H UEFA διαψεύδει το "λουκέτο" μέχρι τα τέλη του 2021

Γράφτηκε από τον

Εκπρόσωπος της UEFA αρνήθηκε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εισηγήθηκε "λουκέτο" σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι τα τέλη του 2021.

Το βράδυ της Τρίτης (21/4) είδε το φως της δημοσιότητας ένα άρθρο της "Repubblica", το οποίο επικαλείτο ένα ρεπορτάζ της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας "veja.abril.com.br", το οποίο ανέφερε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρότεινε στην UEFA την ακύρωση όλων των διοργανώσεων και των εγχώριων πρωταθλημάτων μέχρι και τα τέλη του 2021.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΠΟΥ φοβάται ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων του κορονοϊού τον προσεχή Σεπτέμβριο και γι' αυτό το λόγο εισηγήθηκε μία τέτοια "επαναστατική" πρόταση. Ωστόσο, μία ημέρα αργότερα, εκπρόσωπος της UEFA μίλησε στον Independent και διέψευσε το ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας πως ο ΠΟΥ ουδέποτε πρότεινε μία τέτοια κίνηση.

Μάλιστα, υποστήριξε πως η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών αφορούσε το πώς θα μπορέσει να συνεχιστεί η φετινή σεζόν με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Από την πλευρά του, ο ΠΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας πως "το ρεπορτάζ δεν είναι αληθές. Ο ΠΟΥ ποτέ δεν εισηγήθηκε να σταματήσουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες μέχρι τα τέλη του 2021".
Πηγή: sport24.gr