Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2020 16:33

Εισήγηση - βόμβα από την Επιτροπή Δεοντολογίας: Υποβιβασμός για Ολυμπιακό, ισόβιος αποκλεισμός για Μαρινάκη

Γράφτηκε από τον
Εισήγηση - βόμβα από την Επιτροπή Δεοντολογίας: Υποβιβασμός για Ολυμπιακό, ισόβιος αποκλεισμός για Μαρινάκη

Η εισηγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει προτείνει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο και για τις ομάδες των Ολυμπιακού και Ατρόμητου υποβιβασμό. Εστάλησαν οι διώξεις στα φυσικά πρόσωπα και τις ομάδες.

Μετά την σχετική εισήγηση που υπήρξε η Επιτροπή Δεοντολογίας απέστειλε τις σχετικές κλήσεις / διώξεις σε όλους τους εμπλεκόμενους, εκ των οποίων είναι και οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σπανός αλλά και οι ομάδες των Ολυμπιακού και Ατρόμητου. Υπάρχει η κλήση και ένα εισαγωγικό της υπόθεσης με 29 σελίδες, που περιλαμβάνει και τα άρθρα με τα οποία καλούνται τα φυσικά πρόσωπα αλλά και οι ομάδες. Τι θα ακολουθήσει; Οι εμπλεκόμενοι θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για υπομνήματα και για να αναφέρουν τους μάρτυρες που θα θέλουν να καλέσουν στην περίπτωση που τελικώς παραπεμφθούν στο δικαστικό τμήμα της Δεοντολογίας για δίκη.

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έχει παραπέμψει και φυσικά πρόσωπα αλλά και ομάδες που εμπλέκονται με την δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μία δίκη για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, καθώς και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, για το μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στις 4/2/2015 και έληξε 2-1.

Ως προς τα άρθρα που έχουν κληθεί οι Μαρινάκης, Σπανός και οι Ολυμπιακός και Ατρόμητος; Υπάρχει το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», που παραπέμπει –σε ό,τι αφορά τις ποινές- στο άρθρο 29 περί «επηρεασμού για χειραγώγηση αγώνα». Σε αυτό περιλαμβάνονται οι πιο βαριές ποινές σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο και είναι οι εξής:

Για τις ομάδες: Υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Για τα πρόσωπα: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.

Πρόκεται πάντως για εισήγηση και όχι απόφαση. Το αρμόδιο τμήμα θα κρίνει εάν θα υπάρξει παραπομπή σε δίκη για τα πρόσωπα και τις ομάδες. Τα πρόσωπα που έλαβαν τις σχετικές κλήσεις είναι:

Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός)
Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος)
Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου)
Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)
Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ)
Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ)
Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ)
Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ)
Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ)
Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής)
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής)
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής)
Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής)

Πηγή: gazzetta.gr