Τρίτη, 28 Απρίλιος 2020 13:44

Πρώτα βήματα προς την επανέναρξη της Premier League

Γράφτηκε από τον
Πρώτα βήματα προς την επανέναρξη της Premier League

Τα πρώτα δειλά βήματα προς την επανεκκίνησή του κάνει το αγγλικό ποδόσφαιρο, με το βλέμμα στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Premier League, την Πρωτομαγιά, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τον «οδικό χάρτη» επιστροφής στη δράση.

Ήδη από χθες (27/4), η 'Αρσεναλ και η Μπράιτον άνοιξαν τα προπονητικά τους κέντρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές για αυστηρά ατομικές προπονήσεις. Βασικός στόχος παραμένει η επανέναρξη προπονήσεων ως τις 18 Μαϊου, ώστε να καταστεί εφικτή η επιστροφή στους αγώνες στις 8 Ιουνίου. Αν αυτό συμβεί, η Premier League προσδοκά ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη σεζόν περίπου στα μέσα Ιουλίου.

Αν και είναι δεδομένο ότι η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας θα γίνει χωρίς θεατές, παραμένει ένα ερώτημα αναφορικά με τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν, αν δηλαδή κάθε ομάδα θα παίζει στην έδρα της ή αν θα οριστούν κάποια κοινά ουδέτερα γήπεδα για τη διεξαγωγή των 92 αναμετρήσεων που απομένουν, ενώ υπάρχει και μία πρόταση για φιλοξενία των αγώνων στα προπονητικά κέντρα των ομάδων.

Εξυπακούεται ότι ενδεχόμενη επιστροφή στη δράση προϋποθέτει το «πράσινο φως» από τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία έχει συγκροτήσει μία επιτροπή ειδικών, που θα εξετάσει τις συνθήκες και θα ορίσει τα ιατρικά πρωτόκολλα, βάσει των οποίων θα μπορεί κάθε άθλημα να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές του.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αυτής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας και, αν προκύψουν κάποια πρώτα συμπεράσματα, θα συζητηθούν στην τηλεδιάσκεψη της Premier League, την Παρασκευή (1/5).

ΑΠΕ - ΜΠΕ