Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2020 16:23

Κεντρική διαχείριση: Οι 13 ΠΑΕ ήταν υπέρ, λευκό ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον
Κεντρική διαχείριση: Οι 13 ΠΑΕ ήταν υπέρ, λευκό ο Ολυμπιακός

Οι 13 ΠΑΕ της Super League 1, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που ψήφισε λευκό, θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει επιστροφή στην κεντρική διαχείριση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στην τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων της Super League 1 για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, έγινε συζήτηση και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα έπειτα από πρόταση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου.

Οι 13 ομάδες και η ΕΠΟ είχαν κοινή άποψη ότι η λύση της κεντρικής διαχείρισης είναι μονόδρομος, με τον Ολυμπιακό να εκφράζει διαφορετική άποψη και να ψηφίζει λευκό, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να επιχειρηματολογεί, λέγοντας πως "λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου".

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί πως ο Ολυμπιακός είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, αλλά μόνο με τους ίδιους όρους και όχι με τα δεδομένα που τέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. Γι' αυτό άλλωστε και συστάθηκε working group, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα, που θα ετοιμάσει πρόταση για την κεντρική διαχείριση.

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, ανέφερε πως "είμαι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης και δεσμεύομαι προσωπικά στο επόμενο Δ.Σ. να φέρω όλες τις προϋποθέσεις σαν σχέδιο μαζί με μια πρώτη έρευνα αγοράς". Μάλιστα, πρότεινε να μη γίνει ψηφοφορία για λόγους ενότητας, αλλά διαφώνησαν οι κ.κ. Αλαφούζος και Κωστούλας.

Πέρα από τον Ολυμπιακό, οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και Πανιώνιος έθεσαν θέμα, ζητώντας να εξαιρεθούν ομάδες που εμπλέκονται σε θέματα πολυιδιοκτησίας, συμπεριλαμβάνοντας και τον Βόλο.

Ο Αλέξης Κούγιας αρχικά τάχθηκε με την πρόταση Αλαφούζου και είπε στον κ. Αγραφιώτη "να μην κάνει το λάθος αυτό ο Ολυμπιακός" και του ζήτησε να ψηφίσει υπέρ. Μάλιστα, πρόσθεσε να τον ακούσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, την εμφάνιση του οποίου εξήρε στην τηλεδιάσκεψη.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης πήρε το λόγο και απάντησε πως "κεντρική διαχείριση σημαίνει πως συμμετέχουν όλοι χωρίς αστερίσκους. Για τα παραπτώματα υπάρχουν πειθαρχικές επιτροπές, όπως άλλωστε και αυτή της Δεοντολογιας".

Η ψηφοφορία είχε ως εξής:

ΑΕΛ: υπέρ με αστερίσκο στην Ξάνθη

Άρης: υπέρ με αστερίσκο

Αστέρας: υπέρ

ΑΕΚ: υπέρ

Ατρόμητος: υπέρ

Βόλος: υπέρ

Ξάνθη: υπέρ

Ολυμπιακός: λευκό

ΟΦΗ: υπερ

Παναθηναϊκός: υπέρ

Παναιτωλικός: υπέρ

Πανιώνιος: υπέρ με αστερίσκο

ΠΑΟΚ: υπέρ

Λαμία: υπέρ

ΕΠΟ: υπέρ


Πηγή: sport24.gr