Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2020 18:41

Λίγκα: Θετικοί οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν το ΟΚ για ατομικές προπονήσεις των παικτών από Δευτέρα

Γράφτηκε από τον

Οι αρμόδιοι φορείς (Υφυπουργείο Αθλητισμού και Υγειονομική Επιτροπή) βλέπουν σύμφωνα με πληροφορίες με θετικό μάτι το να δώσουν το ΟΚ για ατομικές προπονήσεις σε πρώτη φάση στις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Εν μέσω της πανδημίας με τον κορονοϊό το ποδόσφαιρο κάνει σοβαρή προσπάθεια για να ξαναρχίσει. Οι ομάδες της Λίγκας θα ήθελαν να πάρουν έστω ένα μέρος του τηλεοπτικού συμβολαίου που υπολείπεται και για να γίνει αυτό θα πρέπει να παιχθούν αγώνες ενώ υπάρχει και το ζήτημα των συμβολαίων.

Ως προς τις προπονήσεις τώρα. Με πρωτοβουλία του προεδρείου της Σούπερ Λίγκας αλλά και του ΠΣΑΠ ζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να επιτραπεί σε πρώτη φάση να γίνονται ατομικές προπονήσεις παικτών για βελτίωση και φυσική κατάσταση ή και προπονήσεις ανά ζευγάρια. Είναι ένα αίτημα που αντιμετωπίζεται θετικά από τους αρμόδιους φορείς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει αντλήσει το Gazzetta και έτσι είναι πιθανό να δοθεί το σχετικό ΟΚ για να γίνει πράξη από την προσεχή Δευτέρα 4 Μαϊου και μετά.

Και αυτό διότι η Πολιτεία θεωρεί πως οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν τις υποδομές να εφαρμόσουν τα σωστά υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και να προσέχουν γενικότερα έστω και σε αυτό το επίπεδο των προπονήσεων. Ένα 2ο αίτημα έχει να κάνει βέβαια με τις ομαδικές προπονήσεις, που με τα τωρινά δεδομένα δεν θα επιτρέπονται έως τις 20 Μαϊου. Εκεί μένει να φανεί το τι μέλλει γενέσθαι ενώ την Πέμπτη ο Αυγενάκης θα ανακοινώσει τα πιο ειδικά μέτρα.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ