Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2020 12:06

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: "Δύσκολη η επόμενη μέρα στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο", λέει ο Βασίλης Μπλέτσας

Γράφτηκε από τον

 

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εννέα αγωνιστικές εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας.

Το 1/3 σχεδόν της σεζόν, καθώς η δράση σταμάτησε στην 21η αγωνιστική λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η πανδημία έκλεισε τα γήπεδα και όλα δείχνουν ότι η σεζόν δεν θα ολοκληρωθεί, τουλάχιστον, σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Διότι η καραντίνα μπορεί να φθάνει στο τέλος της, αλλά ο κίνδυνος παραμένει.
"Η καθημερινότητα θα είναι πλέον δύσκολη στη ζωή μας και φυσικά στον αθλητισμό. Οι παίκτες έχουν μεγάλη αποχή και χρειάζονται ένα εύλογο διάστημα για να έρθουν σ' ένα επίπεδο φυσικής κατάστασης. Το πιθανότερο και η ιδανική θα έλεγα λύση, είναι να μην ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα", λέει στην "Ε" ο Βασίλης Μπλέτσας.
Ο προπονητής του Τέλλου Αγρα σημειώνει ότι: "Κρατάμε μια στάση αναμονής. Τα παιδιά προπονούνται μόνα τους, καθώς είναι ερασιτέχνες και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν είναι όπως είπα τόσο καλό να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, γιατί δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοκάνουμε όσον αφορά την προστασία της υγείας στη ζωή μας, πόσο μάλλον στον αθλητισμό".
Ο Βασίλης Μπλέτσας σχολιάζοντας την καραντίνα είπε: "Ηταν ξαφνικό και πρωτόγνωρο για όλους μας. Αναγκαστήκαμε γρήγορα και προσαρμοστήκαμε σε δύσκολες συνθήκες και αυτό επηρέασε φυσικά και το αθλητικό κομμάτι. Οπως όλοι, έτσι και εγώ μετά τη δουλειά μένω στο σπίτι".
Ο Τέλλος Αγρας μετά από 21 αγωνιστικές βρίσκεται στην 14η θέση της Α' τοπικής και ο Βασίλης Μπλέτσας θεωρεί ότι συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, η ομάδα του θα έμεινε στην κατηγορία.
"Η διακοπή μας βρήκε σε ανοδική πορεία και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως από την τελευταία θέση, βρεθήκαμε πάνω από τη ζώνη. Είχαμε σχετικό καλό πρόγραμμα, έχοντας τα παιχνίδια με τους ανταγωνιστές μας στην έδρα μας και θεωρώ όπως είχα πει και σε παλαιότερη συνέντευξη, ότι θα μέναμε στην κατηγορία. Είμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας για να δούμε τι θα συμβεί.
Η επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας θα είναι δύσκολη. Οι ομάδες που ξόδεψαν χρήματα για να ανέβουν ή ενισχύθηκαν το Γενάρη για την παραμονή, δεν ξέρω αν θα έχουν τα ψυχικά, αλλά και οικονομικά αποθέματα για να στηρίξουν τις ομάδες τους και τη νέα περίοδο".

Η ακαδημία του Ηρακλή

Ο Βασίλης Μπλέτσας, εκτός από προπονητής του Τέλλου Αγρα, είναι τεχνικός και στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή Καλαμάτας.
Η καλαματιανή ομάδα προσπαθεί να διατηρεί μέσω διαδικτύου την επαφή με τους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, που ανυπομονούν, όπως λέει, ο Β. Μπλέτσας, να επιστρέψουν στα γήπεδα. "Οι γονείς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα παιδιά τους.
Κάτι δύσκολο με τόση ενέργεια που έχουν. Το καταλαβαίνουμε, αλλά προέχει η υγεία. Πρέπει λοιπόν να βρούμε πρώτα τους ρυθμούς μας, τα ψυχικά αποθέματα και να γυρίσουμε μόνο όταν θα είναι όλα ομαλά και δεν θα υπάρχει σε καμία περίπτωση κίνδυνος".καταλήγει ο ικανός τεχνικός.