Παρασκευή, 01 Μάιος 2020 11:07

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ο κορονοϊός τελείωσε τα τοπικά πρωταθλήματα - Ποιοι ανεβαίνουν από όλες τις κατηγορίες

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ο κορονοϊός τελείωσε τα τοπικά πρωταθλήματα - Ποιοι ανεβαίνουν από όλες τις κατηγορίες

Αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι είναι γεγονός.

Η πανδημία έβαλε "λουκέτο" στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση την οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων για τη σεζόν 2019-20, καθώς και της Γ' εθνικής. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ αναφέρεται ότι επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Α' τοπική, πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Πάμισος και παίρνει παράλληλα το εισιτήριο για τη Γ' εθνική.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει του χρόνου τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, που μένει στη Γ' εθνική, αφού βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού!
Από εκεί και πέρα, από την Α1 τοπική στην Α' τοπική ανεβαίνουν ως πρωταθλήτρια η Ομόνοια, καθώς και ο Απόλλωνας Πεταλιδίου και ο Παπαφλέσσας Χώρας.

Δεν υποβιβάζεται πιθανότατα κανείς!

Από τη Β' τοπική, ανεβαίνουν οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας των ομίλων. Από τον πρώτο όμιλο η Αναγέννηση Παραλίας. Από τον δεύτερο όμιλο ο ΠΑΣ Ράχη και από τον τρίτο όμιλο η Α.Ε. Λογγάς, που είχε εξασφαλίσει άλλωστε και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο.
Οσον αφορά τον υποβιβασμό, αναμένεται να συνεδριάσει το επόμενο διάστημα το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, ώστε να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει τροποποίηση της προκήρυξης και δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα φέτος! Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί από τη νέα σεζόν ο αριθμός των ομάδων που θα μετέχουν σε κάθε κατηγορία.