Κυριακή, 03 Μάιος 2020 20:26

Super League 1: Περικοπές από 27 έως 33% πρότειναν ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον

Εκπρόσωποι της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου μίλησαν την Κυριακή (3/5) με τον ΠΣΑΠ, προτείνοντας μεγάλες περικοπές στις ετήσιες αποδοχές των ποδοσφαιριστών που θα ξεκινούν από το 27% και ίσως φτάσουν στο 33% ανάλογα με την έκβαση της σεζόν 2019/20.

Με τον κορονοϊό να συνεχίζει να κρατά δέσμιο τον παγκόσμιο αθλητισμό, η Super League είναι ένα από τα εκατοντάδες πρωταθλήματα που παραμένει εκτός λειτουργίας. Ουδείς γνωρίζει ή μπορεί να μαντέψει/εκτιμήσει αν τελικά το ελληνικό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί (και πότε και κυρίως υπό ποιες συνθήκες), ωστόσο εκπρόσωποι τεσσάρων ομάδων είχαν σήμερα (3/5) συζήτηση με τον ΠΣΑΠ για τις περικοπές που είναι πλέον δεδομένο ότι θα υποστούν οι ποδοσφαιριστές στις ετήσιες αποδοχές τους.
Ο Μηνάς Λυσάνδρου εκπροσώπησε την ΑΕΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης τον ΠΑΟΚ,ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης τον Παναθηναϊκό και η Κάτια Κοξένογλου τον Ατρόμητο στο working group της Super League 1. Δεν συμμετείχαν σε αυτό η Λίνα Σουλούκου του Ολυμπιακού και ο Αλέξης Κούγιας της ΑΕΛ, που ουσιαστικά είχαν διαχωρίσει τη θέση τους τις προηγούμενες ημέρες.

Πληροφορίες λένε πως η πρόταση που κατατέθηκε στον ΠΣΑΠ αναφέρει περικοπή ύψους 27% σε περίπτωση που η Superleague 1 συνεχιστεί και ολοκληρωθεί, ποσοστό που θα φτάσει στο 33% σε περίπτωση που η πανδημία δεν επιτρέψει στους αθλητές και τις ομάδες τους να γυρίσουν στους αγωνιστικούς χώρους για το φινάλε της σεζόν 2019/20.

Απόφαση, προφανώς, δεν πάρθηκε καθώς ο ΠΣΑΠ ήθελε σε πρώτη φάση να ακούσει τις ομάδες, ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους ποσοφαιριστές που θα προσπαθήσουν να μειώσουν τη "χασούρα" από την κατάσταση που όλοι ζούμε τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες.

Πηγή: sport24.gr