Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 15:34

Super League: Στις 21:00 η τηλεδιάσκεψη των αρχηγών για τη μείωση

Γράφτηκε από τον

Η τηλεδιάσκεψη των αρχηγών των ομάδων της Super League που αφορά στην πρόταση της Λίγκας για μείωση 25% στα συμβόλαιά τους θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας (04/05), στις 21:00.

Κρίσιμη θα είναι η Δευτέρα (04/05) όσον αφορά στις συζητήσεις μεταξύ της Super League και του ΠΣΑΠ για το ζήτημα της μείωσης των συμβολαίων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η Λίγκα πρότεινε στην τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου (2/5) μείωση 25% στα ετήσια συμβόλαια, το οποίο μεταφράζεται σε 83% για τους 2,5 μήνες της πανδημίας.

Προς το παρόν δεν εκεί δοθεί κάποια απάντηση από την πλευρά των παικτών, αφού θα πρέπει να ενημερωθούν πρώτα οι αρχηγοί των ομάδων από τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Γιώργο Μπαντή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη των αρχηγών θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Όπως όλα δείχνουν, η πρόταση για περικοπή 25% δεν θα γίνει δεκτή, αφού οι ποδοσφαιριστές θεωρούν πως είναι άδικο να υποστούν τόσο μεγάλη μείωση από την στιγμή που η NOVA, για παράδειγμα, έχει πληρώσει ήδη το 70% των συμφωνηθέντων στις ομάδες και συζητάει για "ψαλίδι" στο υπόλοιπο 30% των τηλεοπτικών συμβολαίων.

Ωστόσο, επειδή η συζήτηση μεταξύ των αρχηγών αναμένεται να τραβήξει αρκετά, το πιθανότερο είναι πως η απάντηση των παικτών θα γίνει γνωστή το πρωί της Τρίτης (05/05). Το βέβαιο είναι πως θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις το επόμενο διάστημα, έως ότου βρεθεί η "χρυσή τομή" μεταξύ των δύο πλευρών.
Πηγή: sport24.gr