Τρίτη, 05 Μάιος 2020 11:30

Ολα ανοιχτά για τη Football League

Γράφτηκε από τον

Η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα της Football League παραμένει, καθώς στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της SL2 - FL δεν πάρθηκε καμία απόφαση.

Οι ομάδες της Super League 2 συμφώνησαν, ωστόσο, να καταθέσουν αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για άμεση έναρξη των ατομικών προπονήσεων. Αντίθετα οι ομάδες της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας δεν πρότειναν το παραμικρό!
Από πλευράς Football League τονίστηκε ότι θα περιμένουν την πολιτεία και τον υφυπουργό Αθλητισμού για τις τελικές αποφάσεις και τις εξελίξεις για το μέλλον της κατηγορίας Οι ομάδες πάντως δεν επιθυμούν την έναρξη του πρωταθλήματος και είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης. Κάτι που αν συμβεί, θα βοηθήσει την Καλαμάτα ώστε να αποφύγει την πτώση στη Γ' εθνική, καθώς όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού στη FL. Το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν συζητήθηκε πάντως χθες.
Στην κρίσιμη σύσκεψη της Ενωσης αποφασίστηκε - μετά από αίτημα του Λεβαδειακού - να κατατεθεί αίτημα για επιστροφή στις (ατομικές) προπονήσεις κάτι που για την… πάνω κατηγορία ξεκινά ήδη από σήμερα.
Υπέρ της πρότασης του Λεβαδειακού ψήφισαν 10 ΠΑΕ με τον Απόλλων Σμύρνης να είναι αρνητικός, ενώ απουσίασε ο Πλατανιάς. Παράλληλα, από το ΔΣ προέκυψε πως θα ζητηθεί σε ό,τι αφορά τη μη αδειοδότηση να αλλάξει το όριο ηλικίας από 23 σε 25 έτη για τις μεταγραφές και αντί για αφαίρεση βαθμών να επιβάλλεται πρόστιμο.
Κατά τα άλλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ατάκα του προέδρου της SL2-FL, Λεωνίδα Λεουτσάκου που ανέφερε στα μέλη της Ενώσης ότι: «να ξέρετε ότι είμαι στο πλευρό των ομάδων και θα στηρίξω όποια απόφαση πάρετε».