Τρίτη, 05 Μάιος 2020 11:01

Ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει Ολυμπιακό και Μαρινάκη στην ΟΥΕΦΑ

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει Ολυμπιακό και Μαρινάκη στην ΟΥΕΦΑ

Ο ΠΑΟΚ δε θα μείνει απλός θεατής στην υπόθεση με το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και είναι αποφασισμένος να καταγγείλει τον Ολυμπιακό σε ΟΥΕΦΑ και ECA.

Με βάση την εισήγηση της Παναγιώτας Σπανού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να συμμετείχε στη χειραγώγιση έξι αγώνων, οπότε προτάθηκε η δια βίου αποβολή του από το ποδόσφαιρο και ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού.

Εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης από το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, υπό την προεδρία της κ. Ιωαννίδη (πέρσι τον Μάρτιο αποφάσισε τον υποβιβασμό ΟΦΗ και Αιγινιακού…) και της ανακοίνωσης της απόφασης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Forza», ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να καταγγείλει τους ερυθρόλευκους στην ΟΥΕΦΑ!

Στην Τούμπα ενημερώνονται για την υπόθεση, τα στοιχεία της έκθεσης της Παναγιώτας Σπανού είναι πλέον γνωστά, και ετοιμάζονται να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, ενημερώνοντας την ΟΥΕΦΑ για τις κατηγορίες, που βαρύνουν τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του.

Τα πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα είναι πλέον πιο εύκολα, από την ώρα, που στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης και η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην πληροφόρηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα κάνει το χρέος του ενημερώνοντας την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, από την οποία θα περιμένει να πράξει τα… δέοντα.

Υπενθυμίζεται ότι σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπως αυτή της Φενέρμπαχτσε, η ΟΥΕΦΑ απέκλεισε ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο με την παραπομπή αξιωματούχων τους σε δίκες για χειραγώγιση αγώνων.

Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και άλλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, έχουν συμφέρον να παρακολουθήσουν την υπόθεση, από τα αποτελέσματα με τις ομάδες, που σύμφωνα με το πόρισμα της Σπανού, ήταν στο άρμα του Ολυμπιακού και «ακολουθούσαν πιστά τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του», προέκυψε στην ουσία η διαφορά με την οποία έχαναν πρωταθλήματα!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤO ECA

Εκτός από την καταγγελία του στην ΟΥΕΦΑ, ο ΠΑΟΚ θα καταγγείλει τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και στο ECA (European Club Association), την ομοσπονδία ευρωπαϊκών συλλόγων, που εδρεύει στη Νιόν και είναι συνομιλητής της ΟΥΕΦΑ.

Στο διοικητικό συμβούλιο του ECA είναι και η Λίνα Σουλούκου, αλλά ούσα συνεργάτιδα του Μαρινάκη, στην Τούμπα θεωρούν ότι δεν θα ενημερώσει την ομοσπονδία των συλλόγων.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά από ανάλογη καταγγελία, μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με τη γνωστή φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ αποβλήθηκε για 6 μήνες από το ECA (επανήλθε τον Σεπτέμβριο του 2018).

Πηγή: gazzetta.gr