Τρίτη, 05 Μάιος 2020 12:53

Πώς, που, πότε: Το ημερολόγιο επιστροφής σε Premier, Champions, Europa League

Γράφτηκε από τον

Από τις 12 Μαΐου έως τις 29 Αυγούστου. Οι πρώτες προπονήσεις, οι πρώτες προπονήσεις επαφής, η επανέναρξη της σεζόν και οι αγγλικοί, ευρωπαϊκοί τελικοί. Αυτό είναι το καλεντάρι μετά τον κορονοϊό.

Σημασία έχουν όλα τα πρωταθλήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα και αγωνιούν για το τι θα συμβεί με την Premier League και εν συνεχεία με το Champions League. Ας δούμε λοιπόν σε ένα συγκεντρωτικό καλεντάρι τι ακριβώς έχει αποφασιστεί, τι περιμένουμε και σε ποιες ημερομηνίες θα υπάρξει επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

12 ΜΑΪΟΥ
Η επόμενη Τρίτη είναι η μέρα που οι ομάδες στο Νησί θα ξεκινήσουν το πρώτο στάδιο προπονήσεων που θα γίνεται σε μικρά γκρουπ, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης που έχουν τεθεί.

23 ΜΑΪΟΥ
13 μέρες μετά την πρώτη προπόνηση, θα ακολουθήσει το στάδιο όπου θα επιτρέπεται η σωματική επαφή, κάτι αναπόφευκτο εφόσον μιλάμε για το ποδόσφαιρο. Οι προπονήσεις θα αρχίσουν να θυμίζουν κανονική λειτουργία, ώστε οι ομάδες να μπουν στην τελική ευθεία για τα παιχνίδια.

12 ΙΟΥΝΙΟΥ
Αυτή είναι η ημερομηνία κλειδί και η σημαντικότερη όλων. Για τότε είναι προγραμματισμένο να γίνει και πάλι σέντρα και κυλήσει το τόπι. Ακόμα και σε άδεια, χωρίς οπαδούς γήπεδα, θα είναι μία όαση, μία ένεση θετικής ψυχολογίας. Τότε ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τις 9-10 αγωνιστικές και τα συνολικά 92 παιχνίδια που θα ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα.

27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Εάν, εφόσον και αφού όλα κυλήσουν υπόφυσιολογικές συνθήκες και η πανδημία του Covid-19 δεν χτυπήσει τα ματς, θα ολοκληρωθεί η σεζόν για την Premier League. Δηλαδή θα έχει παιχτεί μπάλα για έξι βδομάδες και θα είναι όλα έτοιμα για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κανονικά το πρωτάθλημα για το 2020-’21 θα ξεκινούσε στις 8 Αυγούστου. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει πλέον. Από τις 27 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου, οι ομάδες θα έχουν μόλις μία βδομάδα ξεκούρασης και τότε θα επιστρέψουν για να μπουν στη μικρότερης διάρκειας προετοιμασία.

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αυτή είναι η στιγμή του τελικού του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ». Βέβαια, η διοργάνωση ακόμα βρίσκεται στη φάση των προημιτελικών και τα παιχνίδια της θα συμπυκνωθούν κάπου ανάμεσα στα ματς πρωταθλήματος.

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το ποδόσφαιρο επιστρέφει και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Champions και Europa League έχουν ακόμα να δουν να διεξάγονται εναπομείναντα παιχνίδια της φάσης των «16», για να περάσει σταδιακά από προημιτελικά, ημιτελικά και να φτάσει στον τελικό. Οι νοκ άουτ αναμετρήσεις θα είναι μονές και σε ουδέτερο γήπεδο, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένο καλεντάρι.

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Τότε θα συμβεί το αμίμητο. Θα ξεκινήσει η νέα σεζόν στην Αγγλία, δίχως όμως να έχει ολοκληρωθεί η προηγούμενη στην Ευρώπη. Υπάρχει βέβαια και ένα εναλλακτικό πλάνο για τις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά στα τέλη Αυγούστου θέλει να αρχίσει η Premier League.

 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το Γκντανσκ της Πολωνίαw θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League.

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η καταληκτική ημερομηνία της πιο τρελής σεζόν στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο τελικός του Champions League και όλοι ελπίζουμε ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη να είναι ανοικτός και να μην υπάρχει η απειλή του κορονοϊού. Αυτό με ορίζοντα να για τις 30 Μαΐου να γίνει ο επόμενος τελικός, ενόψει και του EURO 2020 που φυσικά θα διεξαχθεί το 2021.

Πηγή: gazzetta.gr