Τρίτη, 05 Μάιος 2020 17:01

Bundesliga: Προς 15 Μαΐου η επιστροφή στη δράση

Γράφτηκε από τον
Bundesliga: Προς 15 Μαΐου η επιστροφή στη δράση

Η 15η Μαΐου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για την επιστροφή της δράσης στην Bundesliga σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Την Τετάρτη (6/5) αναμένεται ν' ανάψει η Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, το πράσινο φως για την επιστροφή δράσης στην Bundesliga και σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters η 15η Μαΐου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία.

Τη Δευτέρα (4/5) έγινε γνωστό ότι δέκα μέλη ποδοσφαιρικών ομάδων αποδείχθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στα 1724 τεστ που έκανε η διοργανώτρια αρχή στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Σάλο προκάλεσε παράλληλα το live streaming του Σάλομον Καλού μέσα από τα αποδυτήρια της Χέρτα, που έδειχνε τους παίκτες της να αγνοούν επιδεικτικά τα μέτρα κοινωνικής προστασίας και να "κράζουν" τη διοίκηση για τα λεφτά.

Οι ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος είχαν συμφωνήσει σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψή τους στην ημερομηνία της 9ης Μαΐου, ωστόσο η τελική απόφαση ανήκει στην Άγγελα Μέρκελ.

Με την πάροδο των ημερών κατέστη σαφές ότι θα υπήρχε ολιγοήμερη καθυστέρηση στην επιστροφή της δράσης (σε σχέση με την πρόβλεψη για 9/5) και πλέον η 15η του τρέχοντα μήνα είναι η επικρατέστερη ημερομηνία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα εναπομείναντα ματς της σεζόν θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Το πρωτόκολλο της επιστροφής αποτελείται από 41 σελίδες και έχει μια σειρά από συστάσεις προληπτικού χαρακτήρα, αλλά και λύσεις αντιμετώπισης σε περίπτωση που ανιχνευθεί κρούσμα σε ποδοσφαιριστή.

Το πιο σημαντικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή είναι κατηγορηματική: Ακόμη και να διαγνωσθεί κάποιος εκ των εμπλεκομένων (ποδοσφαιριστής, προπονητής κλπ) θετικός, η δράση θα συνεχιστεί.

"Εάν διαγνωσθεί παίκτης θετικός, θα τεθεί σε καραντίνα και συνεχίζεται η δράση με τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για όλους. Το όνομά του δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, η απομόνωση θα είναι άμεση, ενώ ειδική ομάδα θα αναλάβει να ηρεμήσει την οικογένειά του και τα συγγενικά του πρόσωπα", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η Βundesliga ως γενική θεώρησή της έχει την αντίληψη συμβίωσης με τον κορονοϊό, ο οποίος δεν θ' αποχωρήσει άμεσα, αλλά θα ταλαιπωρεί τις κοινωνίες τους επόμενους μήνες.

Εάν παίκτης, προπονητής, φυσιοθεραπευτής, βοηθός, διαιτητής ή κάποιος άλλος που διαγνωσθεί θετικός δεν παρουσιάσει συμπτώματα θα μείνει σε καραντίνα δυο εβδομάδων και θα προπονείται στο σπίτι. Εάν παρουσιάσει συμπτώματα θα παραμένει σε καραντίνα για τέσσερις ημέρες μετά και την υποχώρηση αυτών.

Συνολικά η Bundesliga έχει εξασφαλίσει 20.000 τεστ κορονοϊού για τις εναπομείνασες εννιά αγωνιστικές, αλλά και το Κύπελλο (ημιτελικά και τελικό).

"Πρέπει να προστατέψουμε τη βιομηχανία μας, η οποία απασχολεί 60.000 εργαζομένους σε όλη τη Γερμανία", ανέφερε εκπρόσωπος της διοργανώτιας αρχής στον Der Spiegel.

ΝΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΤΡΟ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΓΑΝΤΙΑ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ
Όσον αφορά στις προπονήσεις τα ντους θα είναι ορισμένης χρονικής διάρκειας, η άσκηση στο γυμναστήριο θα γίνεται με χρήση γαντιών, ενώ κάθε εργαζόμενος της ομάδας (από τους παίκτες μέχρι τα στελέχη) θα έχει δικό του μπουκάλι νερό για να γεμίζει και το οποίο θα φέρει το όνομά του.

Στο γήπεδο πέρα από τα τεστ θα υπάρχει και θερμομέτρηση, ενώ ο κάθε παίκτης θα φέρνει καθημερινά φαγητό από το σπίτι του για όσο βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο.

ΣΑΦΗΣ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ
Ως ανώτατο όριο τους 299 παρευρισκομένους (παίκτες, προπονητές, σταφ, σεκιούριτι, δημοσιογράφοι και ball boy) θέτει η Bundesliga όταν η δράση επιστρέψει και τα ματς διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερο η BILD σε ρεπορτάζ της.

Οι 98 από αυτούς θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και τον περιβάλλοντα χώρο αυτού. Κι εδώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο καταμερισμός είναι σαφής κι έχει ως εξής:

Διαιτητές: 5

Παίκτες στον αγωνιστικό χώρο: 22

Στον πάγκο: 18

Βοηθητικό προσωπικό: 20

Ball boy: 4

Προσωπικό καθαριότητας: 3

Φωτογράφοι (Pool): 3

Νοσηλευτικό προσωπικό: 4

Προσωπικό ασφαλείας: 4

VAR και TV: 15

Σύνολο: 98

Πηγή: sport24.gr