Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 12:57

Τηλεδιάσκεψη υγειονομικών επιτροπών ΓΓΑ και Super League με τη συμμετοχή Αυγενάκη

Γράφτηκε από τον

Η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις ομάδες της Super League, που σταδιακά επιστρέφουν σε προπονήσεις (αρχικά σε μικρά γκρουπ), ήταν το αντικείμενο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ με την αντίστοιχη της Super League και τους ιατρούς των 14 ΠΑΕ μελών του Συνεταιρισμού, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου.

Οι επιστήμονες αντάλλαξαν απόψεις, υπέβαλαν ερωτήματα που θα απαντηθούν τις προσεχείς ημέρες από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, η οποία έχει τον πρώτο λόγο από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορονοϊού, και συμφώνησαν στην τακτική επανάληψη τέτοιων τηλεδιασκέψεων, καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Εκκρεμεί άλλωστε και η ολοκλήρωση του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου για το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι απαραίτητο, προκειμένου να καταστεί κάποια στιγμή δυνατή η επανέναρξη των αγώνων.

Τόσο ο κ. Αυγενάκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισαν πως «το μοναδικό που ξέρουμε μέσα σε αυτήν την αβεβαιότητα είναι ότι πρέπει να πάμε με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια σε κάθε βήμα επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας. Η κατάσταση είναι ρευστή, τα πρωτόκολλα θα ανανεώνονται βάσει των νέων δεδομένων από εβδομάδα σε εβδομάδα και οι αποφάσεις, σ' αυτά τα αχαρτογράφητα νερά, θα λαμβάνονται από τους επιστήμονες σε συνδυασμό και με την διεθνή πρακτική, η οποία άλλωστε ποικίλλει από χώρα σε χώρα σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο».

Από πλευράς της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας (υποεπιτροπή Αθλητισμού) συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη οι Αθανάσιος Εξαδάχτυλος (Πλαστικός Χειρουργός, διδάκτωρ του ΑΠΘ, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου) και Γεώργιος Σαρόγλου (Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ).

Από πλευράς της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ συμμετείχαν οι Παναγιώτης Σκανδαλάκης (Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρόεδρος ΕΣΚΑΝ), Αθανάσιος Τσακρής (Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, επιστημονικός συνεργάτης ΕΟΔΥ), Γεώργιος Μαρίνος (Διευθυντής Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝΑ "Λαϊκό"), Οδυσσέας Παξινός (Σμήναρχος, Ορθοπεδικός Χειρουργός Αθλητίατρος "251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας"), Μαρίνα Καλογριδάκη (Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝΑ «ΚΑΤ»).

Από πλευράς της Super League συμμετείχαν ο διευθυντής διοργάνωσης πρωταθλημάτων, Θοδωρής Λάιος, και ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής, Ξενοφών Ρούσσης, ενώ τις 14 ΠΑΕ εκπροσώπησαν οι γιατροί Χαράλαμπος Λάλος (AEK), Γεώργιος Μπασδέκης (ΑΕΛ), Θεοχάρης Κυριακίδης (Άρης), Παναγιώτης Μπουντούρης (Αστέρας Τρίπολης), Νικόλαος Πισκοπάκης (Ατρόμητος), Ευάγγελος Παγουλάτος (ΝΠΣ Βόλος), Χρήστος Χολέβας (Λαμία), Ιωάννης Πετκίδης (Ξάνθη), Χρήστος Θέος (Ολυμπιακός), Θεόδωρος Κοκκινάκης (Ολυμπιακός), Γιώργος Κουβίδης (ΟΦΗ), Ιωάννης Λεβάκος (Παναθηναϊκός), Γρηγόριος Ζήσης (Παναιτωλικός), Αριστείδης Ντούσιας (Πανιώνιος), Ευθύμιος Παπασούλης (ΠΑΟΚ), Κυριάκος Κυριάκος (ΠΑΟΚ).
ΑΠΕ - ΜΠΕ

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ