Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 16:46

Super League: Την Παρασκευή στις 21:00 η νέα τηλεδιάσκεψη των αρχηγών

Γράφτηκε από τον

Η νέα τηλεδιάσκεψη των αρχηγών των ομάδων της Super League που αφορά στην πρόταση της Λίγκας για μείωση 25% στα συμβόλαιά τους, αλλά και στις επόμενες κινήσεις τους, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής (08/05), στις 21:00.

Οι αρχηγοί των ομάδων της Super League θα πραγματοποιήσουν νέα τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Παρασκευής (08/05), στις 21:00, για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ύστερα από την πρόταση που τους έγινε για "γενναία" περικοπή των ετήσιων απολαβών τους. Συγκεκριμένα, η Λίγκα πρότεινε στην τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου (02/05) μείωση 25% στα ετήσια συμβόλαια, το οποίο μεταφράζεται σε 83% για τους 2,5 μήνες της πανδημίας.

Την περασμένη Δευτέρα (04/05) έγινε η πρώτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των αρχηγών, η οποία διήρκεσε 2,5 με 3 ώρες, με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Γιώργο Μπαντή και τα μέλη του ΔΣ να παρουσιάζουν την πρόταση της Λίγκας. Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση για το πρωτόκολλο υγιεινής, σε περίπτωση που συμφωνηθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος, αφού οι ποδοσφαιριστές θέλουν να είναι βέβαιοι πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

Τις προηγούμενες τρεις ημέρες, οι αρχηγοί μετέφεραν όσα συζητήθηκαν στην πρώτη τηλεδιάσκεψη στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και αύριο αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Το βέβαιο είναι πως η πρόταση της Λίγκας δεν πρόκειται να γίνει δεκτή, αφού οι παίκτες θεωρούν πως το "ψαλίδι" είναι δυσβάσταχτο ειδικά για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν υψηλά συμβόλαια ή έχουν μείνει πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Αυτό σημαίνει πως από το Σάββατο (09/05) θα αρχίσει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της Λίγκας και των ποδοσφαιριστών προκειμένου να βρεθεί η "χρυσή τομή", αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, ακόμα κι αν ανάψει το "πράσινο φως" η κυβέρνηση. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα τα οποία αναμένεται να συζητηθούν τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: sport24.gr