Παρασκευή, 08 Μάιος 2020 14:04

Κύπρος: Προς διακοπή και αύξηση των ομάδων

Γράφτηκε από τον
Κύπρος: Προς διακοπή και αύξηση των ομάδων

Όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερο επικρατεί το σενάριο της διακοπής του πρωταθλήματος στην Κύπρο, αφού μετά την τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους προέδρους των ομάδων της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας όλα προς τα εκεί βαίνουν.

Τις επόμενες μέρες η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Βρίσκεται σε επικοινωνία με την UEFA ενημερώνοντας για όλα τα δεδομένα που αφορούν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, και τις οικονομικές απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού.
Η απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος θα παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη γενική συνέλευση θα είναι καθοριστικό. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι 12 ομάδες Α’ Κατηγορίας, οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων που πέρσι έπαιζαν στην Α’ Κατηγορία (Eρμής-Αλκή), τρεις εκπρόσωποι της Β’ Κατηγορίας, ένας της Γ’, ένας της Επίλεκτης Κατηγορίας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και ο σύνδεσμος διαιτητών. Συνολικά 21 ψήφοι. Για την απόφαση απαιτείται απλή πλειοψηφία δηλαδή 11 ψήφοι, καθώς δεν πρόκειται για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αλλά απόφαση έκτακτης ανάγκης.
Τα δεδομένα σε ότι αφορά την αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 είναι διαφορετικά, αφού θα πρόκειται για τροποποίηση της προκήρυξης, άρα απαιτείται η θετική ψήφος του 75%, δηλαδή τουλάχιστον 17 ψήφοι. Επομένως, η στάση των ομάδων της πρώτης εξάδας θα είναι καθοριστική ως προς το αποτέλεσμα. Εάν και οι έξι ομάδες του α’ γκρουπ είναι αρνητικές, τότε θα απορριφθεί. Πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, πλην της πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ανόρθωσης, που είναι αποφασισμένη να κινηθεί νομικά για να διασφαλίσει τα δικαιώματα της, φαίνεται πως προκρίνεται η αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 μόνο για την επόμενη σεζόν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ