Κυριακή, 13 Απρίλιος 2014 20:14

Με ψυχή και Πατσιώτη ο Πάμισος 1-0 στο ντέρμπι κορυφής την Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Η έδρα… μίλησε στο ντέρμπι κορυφής της Α’ τοπικής με τον Πάμισο να επικρατεί με 1-0 της Κυπαρισσίας και να αγκαλιάζει τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε!

Οι νησιώτες έβγαλαν μεγαλύτερο πάθος, έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη, έχοντας την εδαφική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και εν τέλει δικαιώθηκαν λίγο πριν το 90’ με «χρυσό» σκόρερ τον Νίκο Πατσιώτη. Ετσι η ομάδα της Μεσσήνης προσπέρασε στη βαθμολογία τη χθεσινή της αντίπαλο με δύο βαθμούς και είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Το Σαββατιάτικο ντέρμπι έγινε παρουσία 1500 περίπου θεατών που δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Οι φίλοι του Παμίσου πρέπει να πλησίασαν τους 1000 και με τις φωνές τους βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη. Πολύ κόσμο είχε όμως στο πλευρό της και η Κυπαρισσία, μιας και υπολογίζεται πως 400 Κυπαρισσιώτες βρέθηκαν στη Μεσσήνη και στάθηκαν με θέρμη στο πλευρό της ομάδας τους.
Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό με μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και τον Πάμισο να δείχνει πιο ορεξάτος. Οι νησιώτες απείλησαν στο 33’ όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα, ο Πατσιώτης έπιασε το δυνατό σουτ που έφυγε 2-3 μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Πατσιώτης κέρδισε μία κόντρα από διώξιμο του Παναγόπουλου και από πλάγια θέση σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 42’ μετά από γέμισμα του Ανδρουτσή ο Κωτσάκης δεν έδιωξε σωστά προ του Μιτρόφ, με τον Στρέπι να κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ και την μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία μεγάλη φάση για τους «πράσινους» όταν στο 47’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Δημητρακόπουλου και σύγχυση στην περιοχή, ο προωθημένος Γ. Τρίψας έπιασε την κεφαλιά που σταμάτησε στο πάνω μέρος του αριστερού δοκαριού. Το "χρυσό" γκολ μπήκε στο 83’ από μια στημένη φάση.
Ο Αντωνίου με ωραία εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στην περιοχή του ΑΟΚ, εκεί όπου ο αμαρκάριστος Πατσιώτης με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Ντουγερόγλου να αιφνιδιάζεται και να μην προλαβαίνει να πέσει για να αποκρούσει. Το 1-0 ήταν γεγονός με τον Πατσιώτη και τους συμπαίκτες του να ανεβαίνουν στα κάγκελα για να πανηγυρίσουν, μπροστά τους οπαδούς τους που είχαν ανάψει πολλά καπνογόνα.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Ηλία Αλεξέα σε ένα ντέρμπι που πάντως δεν είχε δύσκολες φάσεις. Στο ίδιο επίπεδο κυμάνθηκε και
η απόδοση των βοηθών, του Κώστα Αδαμόπουλου και της Σοφίας Αθανασοπούλου. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Χ. Τρίψας, Μωράκης, Αντωνίου, Ανδρουτσής, Λυδιώτης, Πατσιώτης, Κωτσάκης και Ανδρέου.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Γ. Τρίψας, Χ. Τρίψας, Ηλιόπουλος, Φιλόπουλος, Κωτσάκης, Αντωνίου (95’ Χαρμπίλας), Δημητρακόπουλος, Αλεβίζος
(77’ Μανωλόπουλος), Πατσιώτης (85’ Μπούνας), Μωράκης.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγερόγλου, Ανδρουτσής, Παναγόπουλος, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Γιαννόπουλος, Ντιόπ (85’ Σταματόπουλος), Μητρόπουλος (78’ Δαλαβούρας), Μιτρόφ, Στρέπι, Μανδραπήλιας.