Τρίτη, 12 Μάιος 2020 11:22

Το σενάριο για φινάλε στις 29 Ιουλίου

Γράφτηκε από τον

Αν η δράση σε SL και SL2 αρχίσει στις 14 Ιουνίου και δεν αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, χρειάζονται μίνιμουμ 7 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ανοικτό άφησε σήμερα (11/5) ο Ξενοφών Ρούσσης, πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής του ελληνικού πρωταθλήματος, το ενδεχόμενο τα πλέι οφ να ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου. Εφόσον συμβεί αυτό και με γνώμονα ότι η SL2, εάν υπάρξει εκεί δράση, φαντάζει αδύνατο να αρχίσει πιο πριν, ως φινάλε της σεζόν ορίζεται, το πιο νωρίς, η 29η Ιουλίου.

Εάν οι δύο κατηγορίες ολοκληρωθούν ως έχουν και άπαντες παίζουν Τετάρτη-Κυριακή (δηλαδή 2 ματς την εβδομάδα), τότε θα χρειαστούν 7 εβδομάδες για να πέσει η καρό σημαία. H SL «θέλει« 5 για τα πλέι οφ (10 αγωνιστικές) και λιγότερες για τα πλέι άουτ (7 παιχνίδια), ενώ απομένει και μία για το Κύπελλο (οι ρεβάνς των ημιτελικών και ο τελικός). Την ίδια στιγμή στην SL2 υπολείπεται μία για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας (2 αναμετρήσεις), 5 για τα πλέι οφ/πλέι άουτ (10 ματς) και ακόμη μία για τα διπλά μπαράζ, του δικού της 2ου με τον 13ο της SL.

Ο οποίος, εκτός όλων των άλλων, θα πρέπει να περιμένει και για αρκετό χρονικό διάστημα, αφού θα κληθεί να δώσει ως τότε 7 αγώνες, σε αντίθεση με τους 12 που «χρωστά» ο 2ος της SL2. Αρα με σερί αναμετρήσεις και εάν δεν αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ (κυρίως στην SL2), τα πάντα θα έχουν ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου.

Πηγή: gazzetta.gr