Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 15:20

Σουηδία: Χωρίς τεστ πριν από προπόνηση ή αγώνες οι παίκτες

Γράφτηκε από τον

Στην Σουηδία ετοιμάζονται σιγά σιγά για την επιστροφή στη δράση σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, με τα μέτρα που εφαρμόζονται να είναι ασυγκρίτως ελαφρότερα με αυτά που καλούνται να ακολουθούν χώρες όπως η Ιταλία και η Αγγλία.

Στην Αγγλία είναι πολύ πιθανό να απαγορευτούν ακόμα τα τάκλιν στις προπονήσεις στο πρώτο στάδιο της επιστροφής στην κανονικότητα εν μέσω κορονοϊού και στην Ιταλία το πρωτόκολλο που πάει να επιβληθεί, αναφέρει πως αν βρεθεί ένα κρούσμα θετικό σε κάποια ομάδα, τότε αυτή μπαίνει σε καραντίνα και το πρωτάθλημα διακόπτεται οριστικά.

Οι παραπάνω καταστάσεις είναι αληθινές όμως αν τις ακούσει κάποιος στην Βόρεια Ευρώπη σίγουρα θα τον ξενίσουν.

Και αυτό γιατί σε αυτή την πλευρά της υφηλίου ο κορονοϊός δεν έφερε τόσες πολλές ανθρώπινες απώλειες και τα μέτρα για τον περιορισμό του είναι πολύ πιο ήπια σε σύγκριση με τις χώρες της Μεσογείου για παράδειγμα.

Ένα τρανό παράδειγμα αφορά την επόμενη ημέρα στον αθλητισμό, με την ιταλική "Gazzetta dello Sport" να αναφέρει πως στους Σουηδούς παίκτες δεν θα ζητηθεί να υποβάλλονται σε κάποιο τεστ πριν από προπονήσεις ή αγώνες.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να συμπληρώνει ο καθένας τους από ένα έγγραφο αυτοαξιολόγησης κάθε πρωί, πριν από μία προπόνηση ή έναν αγώνα.
Ακολούθως, ο γιατρός του συλλόγου είναι εκείνος που θα αξιολογεί αν ο ποδοσφαιριστής είναι σε θέση να συμμετέχει είτε σε προπόνηση είτε σε ματς, με τους παίκτες να υποχρεώνονται να παραμείνουν σπίτια τους αν έχουν κάποια συμπτώματα.

Σημειώνεται πως τα πρωτόκολλα για την επιστροφή στα γήπεδα παρουσιάστηκαν στην δημόσια υγειονομική επιτροπή της Σουηδίας και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η απόφαση για την ακριβή ημερομηνία επανεκκίνησης της δράσης στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της σκανδιναβικής χώρας.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ