Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 18:18

Κορονοϊός: Η FIFA δεν θα απονείμει το βραβείο "The Best" για το 2020

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊός: Η FIFA δεν θα απονείμει το βραβείο "The Best" για το 2020

Ρονάλντο και Μέσι δεν θα κονταροχτυπηθούν φέτος για το βραβείο "The Best" που δίνει κάθε κάθε χρόνο η FIFA, με την παγκόσμια ομοσπονδία να αποφασίζει να μην κάνει την απονομή για το 2020.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος μπήκε στο ψυγείο για πάνω από δύο μήνες ελέω του κορονοϊού που άπλωσε τα πλοκάμια του σε όλη την υφήλιο και άφησε πίσω του εκατόμβες νεκρών και είναι λογικό να υπάρχουν αρκετές παρενέργειες από αυτή την εφιαλτική κατάσταση.
Μία από αυτές αφορά και τα πατροπαράδοτα βραβεία, με την ισπανική "Marca" να αποκαλύπτει πως φέτος δεν θα δοθούν βραβεία για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που επέλεξε να μην κάνει την απονομή για το έτος 2020.

Υπενθυμίζεται πως νικητής το 2019 ήταν ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, ενώ μένει να δούμε ποια θα είναι η τύχη άλλων βραβείων.
Με δεδομένο πως δεν υπήρχε δράση για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και με την Γαλλία να διακόπτει οριστικά το πρωτάθλημά της, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πως δεν θα απονεμηθεί ούτε το Χρυσό Παπούτσι για τον κορυφαίο σκόρερ της σεζόν στην Ευρώπη, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον της Χρυσής Μπάλας για το 2020.
Ένα βραβείο στο οποίο οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι από το 2008 και μετά (μόνο ο Μόντριτς έσπασε το δίπολο το 2018), με τον Αργεντινό να μετράει έξι κατακτήσεις και να είναι ο πολυνίκης του θεσμού και τον Πορτογάλο να τον ακολουθεί με 5 βραβεύσεις.

Πηγή: sport24.gr