Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 13:06

Αγγλία: Η αστυνομία φοβάται την συγκέντρωση φιλάθλων όταν αρχίσουν οι αγώνες

Γράφτηκε από τον

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, Ίαν Χόπκινς, είπε ότι ανησυχεί πως οι οπαδοί θα εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στα γήπεδα, ακόμη και αν δεν τους επιτρέπεται να παρακολουθούν αγώνες της Premier League, λόγω των περιορισμών εξαιτίας του κορονοϊού.

Οι σύλλογοι πραγματοποίησαν συζητήσεις αυτήν την εβδομάδα σχετικά με τον τρόπο ολοκλήρωσης της σεζόν και υπάρχουν ελπίδες για επανεκκίνηση τον Ιούνιο, έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τα κορυφαία αθλήματα θα μπορούσαν να επιστρέψουν μετά την 1η Ιουνίου.
Οι σύλλογοι έχουν ενημερωθεί ότι οποιαδήποτε επανάληψη θα προβλέπει την διεξαγωγή αγώνων σε ουδέτερα γήπεδα εγκεκριμένα από άποψη υγείας και ασφάλειας, αλλά παραμένουν αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρεθεί τρόπος για να γίνονται τα παιχνίδια στις έδρες τους.
«Όταν η Λίβερπουλ έρθει στο Μάντσεστερ για να αντιμετωπίσει την Σίτι δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα προσελκύσει πλήθη είτε επιτρέπεται να βρίσκονται εκεί είτε όχι. Χρειάζεται πολύ προσεκτική σκέψη», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ίαν Χόπκινς σε δημοσιογράφους. «Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι οι άνθρωποι θα εμφανιστούν εκεί, και θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Βρισκόμαστε μπροστά σε ... δύσκολες στιγμές, και παραμένει κυρίαρχο το ζήτημα της υγείας, οπότε η σκέψη πως θα συγκεντρωθούν μεγάλες ομάδες ανθρώπων, χωρίς να ασκούν τις αποστάσεις, είναι δύσκολη.»
Περισσότεροι από 226.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο και περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

ΑΠΕ - ΜΠΕ