Δευτέρα, 18 Μάιος 2020 19:17

UEFA: Κρίσιμη συνάντηση στις 17 Ιουνίου για τα γήπεδα του Euro 2020

Γράφτηκε από τον

Η UEFA μετέθεσε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου εξαιτίας "ανοιχτών θεμάτων" που αφορούν τις χώρες διεξαγωγής του Euro 2020.

Η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων δεν θα γίνει το 2020, καθώς λόγω του κορονοϊού το Euro 2020 θα λάβει χώρα το 2021, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτή να μην είναι η μοναδική αλλαγή που θα αφορά την εν λόγω διοργάνωση.
Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει αλλαγή και ως προς τον αριθμό των χωρών που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, με το αρχικό πλάνο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε 12 διαφορετικές χώρες να είναι πλέον υπό εξέταση.

Θα υπάρχει μάλιστα παράταση στην αγωνία αναφορικά με το αν θα έχουμε κάποια διαφοροποίηση αφού η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA όπου θα συζητούσε το εν λόγω θέμα, μετατέθηκε από τις 27 Μαΐου στις 17 Ιουνίου.Η
Η αλλαγή αυτή υπαγορεύτηκε από την "παρουσία κάποιων ανοιχτών εκκρεμοτήτων αναφορικά με τις χώρες που ήταν προγραμματισμένο αρχικά να φιλοξενήσουν το τουρνουά. Είχε μάλιστα φροντίσει ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, να κάνει νύξη για το θέμα, λέγοντας πριν λίγα 24ωρα:
"Είχαμε συζητήσεις με εννέα πόλεις και τα πάντα έχουν καθοριστεί. Με τρεις πόλεις, έχουμε θεματα. Οπότε θα συζητήσουμε περισσότερο. Το αρχικό πλάνο έκανε λόγο για 12 πόλεις αλλά αν δεν είναι εφικτό αυτό, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το τουρνουά σε 10, 9 ή 8 πόλεις".

Σύμφωνα πάντως με το αγγλικό "Sky Sports", πέρα από τον τρόπο διεξαγωγής του Euro 2020 το καλοκαίρι του 2021, οι άνθρωποι της UEFA θα συζητήσουν για το πώς θα ολοκληρωθεί και η φετινή σεζόν στις δύο μεγάλες διοργανώσεις της: το Champions League και το Europa League.

Πηγή: sport24. gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ