Τρίτη, 19 Μάιος 2020 11:39

Στα χέρια Αυγενάκη το σχέδιο των ομάδων της Football League

Γράφτηκε από τον

Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, που έβαλε στο τραπέζι ο Ολυμπιακός Βόλου.

Οι "ερυθρόλευκοι" προτείνουν τη συγχώνευση της Super League 2 με τη Football League, ώστε η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας να αποτελείται τη νέα σεζόν από 32 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους (Βορρά - Νότο). Υπέρ της αναδιάρθρωσης ψήφισαν οι 11 από τις 14 ομάδες της Fl, μεταξύ αυτών και η Καλαμάτα. Δεν συμφώνησαν τα Τρίκαλα, ο Ιωνικός και η Νίκη Βόλου.
Η πρόταση των "11" στάλθηκε στον πρόεδρο της Ενωσης Λεωνίδα Λεουτσάκο και στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης αναμένεται να να γίνει μια πρώτη συζήτηση με τις ομάδες της Sl2 , που δεν φαίνεται πάντως να συμφωνούν σε αυτό το σχέδιο.
Το σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι η πρόταση έχει φθάσει πλέον και στα χέρια του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ έχει κατατεθεί και στον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος θα ενημερώσει πλήρως τον πρωθυπουργό. Η πρόταση έχει σταλεί φυσικά και στην ΕΠΟ και πλέον αναμένονται οι αποφάσεις.
Για να προχωρήσει μάλιστα η αναδιάρθρωση οι ομάδες της Fl συμφώνησαν κατά πλειοψηφία, οι ομάδες της φετινής SL2 να εισπράξουν περισσότερα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (αν βρεθεί φυσικά τηλεοπτική"στέγη) και από τις χορηγίες που θα εξασφαλίσει η λίγκα σε ποσοστό 60-40%.