Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 11:34

Αθλητικά έργα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

Νέος τάπητας θα μπει στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, ενώ θα τοποθετηθούν μεταλλικές κερκίδες σε Λογγά, Βαλύρα, Μπούκα και Ανδρούσα.

Ακόμα, θα επισκευαστεί η στέγη του κλειστού γυμναστηρίου Γαργαλιάνων και θα γίνουν έργα και στο Αθλητικό Κέντρο Κυπαρισσίας. Τα παραπάνω έργα δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεσύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Συνολικά για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου δρομολογήθηκαν αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.903.020 ευρώ.
“Παρά την δραματική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τα συγκεκριμένα έργα έχουν απολύτως διασφαλισμένες πιστώσεις” τόνισε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες θα ξεκινήσουν οσονούπω εργασίες, είτε για την κατασκευή νέων, είτε για την επισκευή ήδη υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.
.“Αθλητικά έργα θα κατασκευάζονται σε οικισμούς στους οποίους λειτουργούν σχολικές μονάδες και υπάρχει νεολαία γενικότερα” επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “θα υπάρχει σε εξέλιξη εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε όλη την Περιφέρεια”.
Εξ άλλου, στην προχθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει πρόγραμμα για την προώθηση αθλημάτων όχι ευρέως διαδεδομένων, όπως επίσης και αθλητικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη.
Σε αυτά συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες όπως καταδύσεις, ορεινή ποδηλασία, ορειβασία, μονοπάτια – πεζοπορία (τρέκινγκ), αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμός, καθώς επίσης αθλήματα σχετικά με τη θάλασσα, αλλά και τα αποκαλούμενα “εξτρίμ” αθλήματα. Η επόμενη ανάλογου περιεχομένου σύσκεψη προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ