Δευτέρα, 25 Μάιος 2020 11:39

Ημέρα αποφάσεων για τη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον
 
Ημέρα αποφάσεων για τη Γ' εθνική είναι η σημερινή, καθώς αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι για την άνοδο και την παραμονή.
Θυμίζουμε, ότι το εν λόγω πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά λόγω της πανδημίας και σύμφωνα με την ομοσπονδία, οι βαθμολογίες επικυρώνονται ως έχουν τη στιγμή της διακοπής. Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που μετέχει στον 7ο όμιλο, ήταν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού,  όταν σταμάτησε η δράση και έτσι δεν ανησυχεί. Η Μεσσηνιακή ομάδα θα παίζει και τη νέα σεζόν στις εθνικές κατηγορίες, όποια και αν είναι η απόφαση της ΕΠΟ. Διότι τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Η Επιτροπή Διοργανώσεων έχει καταθέσει τις προτάσεις της στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία καλείται να λύσει τον... γρίφο. 
Υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να υποβιβαστεί καμία ομάδα λόγω των έκτακτων συνθηκών ή να υποβιβαστούν μόνο όσοι σύλλογοι είχαν αποχωρήσει πριν την πανδημία. Ακόμα εξετάζεται να υποβιβαστούν μόνο όσες ομάδες είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά. 
Με βάση την προκήρυξη από τον 7ο όμιλο υποβιβάζονται έξι ομάδες, αλλά θεωρείται δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο, με δεδομένο ότι ο Διαγόρας Βραχνέικων για παράδειγμα που είναι στη ζώνη, είχε ένα ματς λιγότερο. Στην Αχαία θεωρούν ότι θα παραμείνει τόσο ο Διαγόρας, όσο και η Θύελλα Πατρών που είναι κάτω από το Διαβολίτσι στη βαθμολογία. Στις τέσσερις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι Πανηλειακός, Παναργειακός, Ολυμπιακός Ζαχάρως και Πανγυθεατικός.  Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ' εθνική, θα παίξει ρόλο και για για τους προβιβασμούς από τις Ενώσεις, καθώς υπάρχει σκέψη να ανέβουν στη Γ' εθνική και οι δευτεραθλητές. 
Οσον αφορά την άνοδο, η πρόταση είναι να πάρουν τα εισιτήρια για τη Football League και οι 8 πρωταθλητές της Γ' εθνικής. Η προκήρυξη προβλέπει μπαράζ ανόδου, αλλά θεωρείται αδύνατο πλέον να γίνουν και έτσι αντί για 4 ομάδες, θα προβιβαστούν 8 ομάδες. 
Μάλιστα οι πρωταθλητές έχουν στείλει και επιστολή στους αρμοδίους για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και ενοποίηση της Super League 2 με την Football League. 
Σε αυτό το πλάνο είναι σύμφωνη και η Fl, όχι όμως και η SL2 που δεν επιθυμεί τη δημιουργία  Β' εθνικής με δύο ομίλους. Στον 7ο όμιλο πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αστέρας Βλαχιώτη...