Τετάρτη, 27 Μάιος 2020 11:46

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: "Εκλεισε ο κύκλος μου, το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει", λέει ο Γιάννης Ζέππος

Γράφτηκε από τον

Τέλος εποχής για το Γιάννη Ζέππο στη Σπερχογεία...

Ο πρόεδρος των "ταύρων" γνωστοποίησε στην πρόσφατη γενική συνέλευση,την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα της καρδιάς του, την οποία υπηρέτησε 20 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και πέντε ως παράγοντας. Τα τέσσερα εξ' αυτών μάλιστα ως επικεφαλής του διοικητικού σχήματος.
"Μετά από ώριμη σκέψη,αποφάσισα ότι ήρθε η ΄ώρα να αποχωρήσω. Εκλεισε ο κύκλος μου. Θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα, χωρίς όμως να έχω ενεργό διοικητικό ρόλο", λέει στην Ε" ο Γιάννης Ζέππος, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Πανθουριακού Αγαθοκλή Χριστόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο χορηγό της Σπερχογείας στα 4 χρόνια που ήταν πρόεδρος!
"Από την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια απέκτησα φίλους και αποκόμισα εμπειρίες. Δεν έχω παράπονο από κανέναν. Ο καθένας έκανε ότι μπορούσε. Θέλω να ευχαριστήσω το συμβούλιο για τη συνεργασία. Πήραμε πρωτάθλημα στην Α1 τοπική και κρατήσαμε την ομάδα στην Α' τοπική.,παρότι στην αρχή δεν μας πίστευε κανείς. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον. αντιπρόεδρο Χριστόφιλο Γιακουμή, την γραμματέα κ. Παυλικάκη, αλλά και τους χορηγούς που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Ειδικά τον κ. Αγαθοκλή Χριστόπουλο, που στα 4 χρόνια που ήμουν πρόεδρος ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός της Σπερχογείας. Θέλω λοιπόν να του πω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ, που με τιμάει με τη φιλία του".
Ο Γιάννης Ζέππος αποκάλυψε στη συνέχεια και το όραμα του, που δεν έγινε... πραγματικότητα. "Το όραμά μου ήταν η δημιουργία μας ανταγωνιστικής ομάδας, με τη συνένωση Σπερχογείας, Θουρίας, Αμφειας και Μικρομάνης, με διοικητικό ηγέτη τον κ. Χριστόπουλο ή κάποιον άλλον. Η περιοχή διαθέτει τρία γήπεδο (ξερό, πλαστικό, χορτάρι) και θα θα μπορούσε να διατηρεί μια ομάδα στη Γ' εθνική. Δεν μπόρεσα όμως να το πραγματοποιήσω. Ελπίζω να υπάρξουν στο μέλλον οι συνθήκες για κάτι τέτοιο. Είμαστε συμμαθητές, φίλοι, ζούμε στην ίδια περιοχή και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τα παιδιά από αυτές τις ομάδες".
Για τον πρώην πια πρόεδρο της Σπερχογείας, οι συγχωνεύσεις είναι μονόδρομος στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία.

Το όραμα του για συνένωση

"Το ποδόσφαιρο αλλάζει, όπως και όλος ο κόσμος. Πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις για να είναι βιώσιμες οι ομάδες, ειδικά στην Α' τοπική. Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα πρέπει να έχει ερασιτέχνες παίκτες, γιατί κατ' ευφημισμόν είναι σήμερα ερασιτεχνικό. Διαφορετικά δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά οι παράγοντες".
Σχετικά με τη διακοπή του φετινού πρωταθλήματος της Α' τοπικής λόγω της πανδημίας και την πρόθεση της ΕΠΣΜ να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, είπε:
"Το πρωτάθλημα είχε ακόμα πολύ δρόμο, εννέα αγωνιστικές. Θεωρώ λοιπόν ότι η απόφαση να μην υποβιβαστεί κανένας είναι δίκαιη για τις ομάδες που κινδύνευαν. Για τον τίτλο, όπως εμείς ήμασταν τυχεροί που ήμασταν στη ζώνη και δεν πέσαμε, έτσι είναι τυχερή και η ομάδα που τη στιγμή της διακοπής βρέθηκε πρώτη και παίρνει το πρωτάθλημα. Βέβαια πρέπει να πω ότι δεν βρίσκεται κάποιος τυχαία στην κορυφή ή ότι παίρνει τυχαία ένα πρωτάθλημα".

Το πρώτο ραντεβού για διοίκηση

Η διετής θητεία της διοίκησης της Σπερχογείας ολοκληρώθηκε και έτσι την περασμένη Κυριακή έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και στη συνέχεια παραιτήθηκε το δ.σ. Ο επικεφαλής Γιάννης Ζέππος, όπως προαναφέραμε, αποχωρεί οριστικά και ευελπιστεί να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση.
Σήμερα θα γίνει η πρώτη προσπάθεια, μιας και έχει οριστεί για τις 8 το βράδυ γενική συνέλευση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ