Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 11:39

Αύριο οι αποφάσεις για τη Γ' εθνική - Τα σενάρια για άνοδο και παραμονή

Γράφτηκε από τον
Αύριο οι αποφάσεις για τη Γ' εθνική - Τα σενάρια για άνοδο και παραμονή

Θα ανέβουν όλοι οι πρωταθλητές των ομίλων; Πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από κάθε όμιλο; Θα προβιβαστούν και οι δευτεραθλητές των Ενώσεων;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που αφορούν τη φετινή Γ' εθνική θα δοθούν αύριο, καθώς αναμένεται να συνεδριάσει για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Στην πρώτη συνεδρίαση τη Δευτέρα, η .Ε.Ε. δεν έλαβε καμία απόφαση σχετικά με το επίμαχο θέμα των προβιβασμών και υποβιβασμών. Θα το κάνει όμως την Παρασκευή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών και πρόεδρο της Επιτροπής Διοργανώσεων Παναγιώτη Δημητρίου. .
"Εχουμε συμβούλιο στην ΕΠΟ την Παρασκευή και θα πάρουμε απόφαση για τη Γ' εθνική, για το πρωτάθλημα που τέλειωσε", είπε χθες ο κ. Δημητρίου στην ΕΡΑ Σερρών και επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι η εισήγηση είναι για προβιβασμό και των 8 πρωταθλητών.
Με βάση την προκήρυξη θα πρέπει να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ ανόδου και να δοθούν τέσσερα εισιτήρια για τη Football League, αλλά η πανδημία που είχε ως συνέπεια τη διακοπή της Γ' εθνικής, άλλαξε τα δεδομένα. Ετσι το πιθανότερο είναι ότι θα ανέβουν απευθείας και οι οχτώ ομάδες.
Αντίθετα για την παραμονή τα πάντα είναι ρευστά, Ο κ. Δημητρίου δήλωσε ότι "έχουμε τρεις προτάσεις, δεν ξέρουμε ποια θα περάσει".
Το πρώτο σενάριο είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, το δεύτερο να υποβιβαστούν μόνο όσες είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά ή είχαν αποχωρήσει και το τρίτο να υποβιβαστούν οι ομάδες από την 10η θέση και κάτω.. Οπως και να 'χει, ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που μετέχει στον 7ο όμιλο δεν ανησυχεί για την παραμονή. Και αυτό γιατί τη στιγμή της διακοπής βρισκόταν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επίσης σίγουρος πρωταθλητής θεωρείται και ο Αστέρας Βλαχιώτης στον εν λόγω όμιλο, αφού οδηγούσε την κούρσα όταν σταμάτησε η δράση το Μάρτιο.
Οσον αφορά το ενδεχόμενο να ανέβουν φέτος και οι δευτεραθλητές των Ενώσεων και κατ' επέκταση να αυξηθούν οι όμιλοι στη Γ' εθνική, , ο κ. Δημητρίου το απέκλεισε κατηγορηματικά. "Εγώ θεωρώ ότι θα παραμείνουν οκτώ οι όμιλοι και τη νέα σεζόν, αλλά υπάρχει περίπτωση να γίνουν και εννέα. Δεν τίθεται θέμα ανόδου των δευτεραθλητών των Ενώσεων"., είπε χαρακτηριστικά.