Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 11:29

Σύσκεψη στη Football League, πριν το κρίσιμο Δ.Σ. της Ενωσης

Γράφτηκε από τον

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι η τρέχουσα για τις ομάδες των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών και συγκεκριμένα για τη Super League 2 και τη Football League, που σταμάτησαν, όπως και όλες οι λίγκες το Μάρτιο, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊου και θεωρείται δύσκολο έως απίθανο να συνεχιστούν.

Ειδικά η FL, όπου η πλειοψηφία των ομάδων εμφανίζεται αρνητική όσον αφορά την επανεκκίνηση, μιας και οι ΠΑΕ θα χρειαστεί να ακολουθήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει και για τη Σούπερ Λίγκα. Το κόστος όμως για τους 14 συλλόγους της τρίτης τη τάξει κατηγορίας της χώρας κρίνεται απαγορευτικό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις οργανωτικές δυσκολίες. 
Ετσι αν και υπολείπονται μόνο τρεις στροφές για να ολοκληρωθεί η κούρσα οι ομάδες θέλουν να πέσει πρόωρα η... καρό σημαία και παράλληλα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα!
Οι 11 από τις 14, μεταξύ αυτών και η Καλαμάτα που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, έχουν ζητήσει επίσημα και την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και συγκεκριμένα την ενοποίηση με της Super League 2, ώστε να προκύψει μια νέα κατηγορία με 32 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους (Βορράς - Νότος).
Πρόταση που όμως δεν βρίσκει σύμφωνη τη SL2, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα χάσει μερίδιο από την τηλεοπτική... πίτα.
Τα παραπάνω "καυτά" θέματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αυτές τις μέρες, μιας και αύριο Τρίτη θα γίνει σύσκεψη στη FL και την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ. της Ενωσης,
Οι 14 ΠΑΕ της Football League αυτή τη φορά μάλιστα θα τα πουν στην Αθήνα και όχι με τηλεσύσκεψη. Το ραντεβού έχει δοθεί για την Τρίτη 2 Ιουνίου στα γραφεία της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β' εθνικής κατηγορίας (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος).Τα βασικά θέματα που θα μπουν στο τραπέζι για τα μέλη της FL είναι η συζήτηση για εισήγηση στο διοικητικό συμβούλιο για την τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της σεζόν 2018-20 και η συζήτηση για την αναδιάρθρωση.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος θα ακούσει για τελευταία ίσως φορά τους εκπροσώπους των 14 ΠΑΕ, μιας και την Τετάρτη επίσης στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, θα γίνει το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης SL2/FL ;όπου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον των δύο κατηγοριών.
Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν στο διοικητικό συμβούλιο είναι: Ενημέρωση για την συνάντηση με ΠΣΑΠ. Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2. Συζήτηση για ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος SL 2. Συζήτηση σχετικά με πρόταση της FL για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Football League. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (σχετική εισήγηση ΠΑΕ Football League). Διάφορα θέματα