Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2020 15:55

Γουλβς - Ολυμπιακός: Όλα τα σενάρια, η UEFA θα αποφασίσει

Γράφτηκε από τον

Τι συμβαίνει με τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς για τους "16" του Europa League. Τα σενάρια που υπάρχουν και η 17η Ιουνίου που θα αποφασίσει η UEFA.

Μπορεί η επιστροφή στη δράση για τον Ολυμπιακό να τον βρίσκει την Κυριακή (7/6) στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά οι ερυθρόλευκοι έχουν μια σημαντική υποχρέωση και στην Ευρώπη. Τη ρεβάνς με τη Γουλβς. Στις 12 Μαρτίου, υποδέχθηκαν τους Άγγλους στο κεκλεισμένων των θυρών "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Ο καιρός περνά και όπως φαίνεται, η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο. Αυτό είναι το πλάνο της UEFA με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο δηλαδή με το Champions League όσο και με Europa League.

Στις τάξεις των ερυθρολεύκων, αυτό το ματς θα είναι πάντα στο μυαλό τους. Όσο και να θέλουν να αφοσιωθούν στο πρωτάθλημα Ελλάδας και στην κατάκτηση του 45ου στην ιστορία τους, στον Ολυμπιακό βλέπουν ως μια καλή ευκαιρία και τη διάκριση στην Ευρώπη. Με πρόκριση άλλωστε επί της Γουλβς, θα μπουν στα προημιτελικά του Europa League.

ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ
Την Κυριακή (31/5), υπήρξαν δημοσιεύματα στην Αγγλία που θέλουν τη ρεβάνς να γίνεται στο "Μολινό". Στην έδρα της Γουλβς δηλαδή, απλά πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών. Δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό από την UEFA. Οι Άγγλοι είναι πολύ λογικό, να θέλουν να δώσουν τη ρεβάνς στο γήπεδό τους.

Μία ημέρα νωρίτερα, οι Δανοί τόνιζαν πως η συνέχεια στο Europa League, θα δοθεί επί γερμανικού εδάφους. Ότι τα έχει πάει περίφημα με τους αγώνες της Bundesliga, τηρούνται όλα τα σχετικά μέτρα για την προφύλαξη όλων όσων συμμετέχουν στους αγώνες και ότι παίζει δυνατά για να αναλάβει και τις δύο διοργανώσεις της UEFA.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, στον Ολυμπιακό δεν έχουν καμία σχετική ενημέρωση. Ούτε αν το ματς θα γίνει στην Αγγλία, ούτε στη Γερμανία. Είναι ξεκάθαρο πως η UEFA θέλει να εξακριβώσει πως θα πάνε τα πράγματα με τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο. Πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση σε πολλές χώρες και κατά πόσο θα επηρεάσει τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων. Παίζουν ρόλο για παράδειγμα και οι πτήσεις, τα ξενοδοχεία, πολλά...

ΣΤΙΣ 17/6 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στον Ολυμπιακό, εκτιμούν ότι πριν τις 17 Ιουνίου δεν θα υπάρχει εξέλιξη και πως όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, είναι σενάρια. Η Αγγλία, η Γερμανία, ότι έχει ειπωθεί και γραφτεί. Η UEFA σε μια πρώτη ενημέρωση, έχει παραπέμψει για τις 17 Ιουνίου. Ότι τότε θα δώσει το στίγμα της για τις ρεβάνς, για τα ματς που εκκρεμούν σε Champions και Europa League.

Άρα, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, απλά περιμένουν. Σίγουρα αγωνιστικά έχει διαφορά να γίνει το ματς στο "Μολινό" ή σε μια ουδέτερη έδρα. Όπως και να το κάνουμε, αλλάζει τα δεδομένα. Γι’ αυτό και το όλο ενδιαφέρον, είναι λογικό. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, παρά μόνο οι ειδικοί.

Εδώ να θυμίσουμε πως αντιδρούσε ο κόσμος για την απόφαση να γίνει κεκλεισμένων το Ολυμπιακός-Γουλβς στις 12 Μαρτίου. Απόφαση που τελικά αποδείχθηκε σωστή. Μετά αντιδρούσε γιατί οι Γουλβς θα έπαιζαν με τον κόσμο τους στις 19 Μαρτίου στη ρεβάνς. Και φτάνουμε τόσο καιρό μετά, να μη γνωρίζουμε που και πως θα γίνει τελικά το ματς. Πανδημίας το… ανάγνωσμα.
Πηγή: sport24.gr