Τρίτη, 02 Ιούνιος 2020 11:25

Ωρα αποφάσεων στη Football League

Γράφτηκε από τον

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα γραφεία της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β' εθνικής κατηγορίας, στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Καλαμάτας καθώς στις 2 το μεσημέρι θα λάβει η χώρα η κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον της Football League.

Oi εκπρόσωποι των 14 ΠΑΕ της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της Ενωσης Λεωνίδα Λεουτσάκο προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.
Η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της διακοπής και της τροποποίησης της προκήρυξης λόγω των συνθηκών που προέκυψαν με την πανδημία.
Με άλλα λόγια, ζητούν να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα! Κάτι που αν συμβεί θα σημάνει την παραμονή της "Μαύρης Θύελλας" στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Η Καλαμάτα τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και οι πιθανότητες είναι εναντίον της.
Στη σημερινή σύσκεψη ωστόσο, εκτός από την παραπάνω εισήγηση - πρόταση, θα συζητηθεί και το θέμα της αναδιάρθρωσης, που "καίει" εξίσου τις ΠΑΕ. Οι 11 από τις 14, μεταξύ αυτών και η "Μαύρη Θύελλα", έχουν ζητήσει την ενοποίηση με τη Super League 2 προκειμένου να δημιουργηθεί τη νέα σεζόν μια νέα κατηγορία με 32 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους (Βορράς - Νότος).
Η SL2 όμως δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση, καθώς θα χάσει σημαντικό μερίδιο από την... τηλεοπτική πίτα. Το εν λόγω θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά αύριο, καθώς έχει προγραμματιστεί διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης, όπου και θα παρθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των δύο κατηγοριών.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Super League 2 είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το πρωτάθλημα και έτσι ενδέχεται αύριο να οριστούν οι αγωνιστικές.
Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης είναι: Ενημέρωση για την συνάντηση με ΠΣΑΠ. Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2. Συζήτηση για ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος SL 2. Συζήτηση σχετικά με πρόταση της FL για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Football League. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (σχετική εισήγηση ΠΑΕ Football League). Διάφορα θέματα