Τρίτη, 02 Ιούνιος 2020 15:02

Παναθηναϊκός: Πήρε το "ΟΚ" από την Ρεάλ και κλείνει ο Πογιάτος

Γράφτηκε από τον

Ο Ντάνι Πογιάτος πήρε την έγκριση της Ρεάλ για να αποχωρήσει από τη δεύτερη ομάδα και παράλληλα να ολοκληρώσει την μετακίνηση του στον Παναθηναϊκό.

Οπως φαίνεται το... follow που έκανε ο Καταλανός προπονητής στον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter δεν ήταν διόλου... τυχαίο, καθώς εάν δεν υπάρξει κάποια «δραματική» ανατροπή, την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι μέλος της, ως τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο προπονητής της U19 της Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Ρόκα εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού» να βλέπει στο πρόσωπό του έναν προπονητή που -παρότι δεν έχει παραστάσεις από επαγγελματική ομάδα (πέρα από τη θητεία του ως βοηθός του Ζόρντι Κρόιφ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την περίοδο 2017/18)- διαθέτει ένα «πακέτο» στοιχείων πολύ κοντά στο προφίλ αυτών που αναζητούσαν οι «πράσινοι» για το πρότζεκτ της επόμενης σεζόν.

Ο 46χρονος τεχνικός ήταν πολύ θετικός εξαρχής στην προοπτική να εργαστεί ως πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό, όμως υπήρχε ένα «αλλά». Κι αυτό είχε να κάνει με την εργασιακή σχέση του Πογιάτος με τη Ρεάλ Μαδρίτης και δη τη διεύθυνση της Ακαδημίας των «μερένχες». Ο ίδιος (που δεσμεύεται με σύμβαση που ανανεώνεται κάθε χρόνο) δεν ήθελε να φύγει χωρίς να έχει πάρει πρώτα την απόλυτη έγκρισή του κλαμπ. Κι αυτό διότι ήθελε να έχει ανοικτή την πόρτα της Ρεάλ όπως είχε κάνει και το 2017, όταν έφυγε για το Τελ Αβίβ.

Μετά από πολλές συζητήσεις που είχε με τη διεύθυνση των τμημάτων υποδομής της Ρεάλ, πήρε εντέλει το «ΟΚ», καθώς οι άνθρωποι της «βασίλισσας» είδαν πως ήθελε πολύ να κάνει το step-up στην καριέρα του. Και πλέον αυτό που απομένει, είναι να ρυθμιστούν ορισμένες τελευταίες λεπτομέρειες, για να ταξιδέψει στην Αθήνα και να οριστικοποιήσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό.

Ο 46χρονος τεχνικός της Ρεάλ Κ19 ήταν ένας από τους προπονητές που είχε ξεχωρίσει ο Τσάβι Ρόκα, έχοντας πάρει τις καλύτερες συστάσεις από τον Ζόρντι Κρόιφ με τον οποίο έχει δουλέψει μαζί στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Πογιάτος δεν έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής ακόμα σε μια ανδρική ομάδα αλλά ο Ρόκα θεωρεί πως το έχει.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Εσπανιόλ όπου και παρέμεινε για έξι χρόνια. Στη συνέχεια ακολούθησε μία διετία στο Μπαχρέιν πριν πάει στην ομάδα Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης. Από το 2014 μέχρι και σήμερα παρέμεινε στη Βασίλισσα με εξαίρεση τη σεζόν 2017-18 όταν και πήγε στην Μακαμπι Τελ Αβίβ ως βοηθός του Ζόρντι Κρόιφ.

Πηγή: sport24.gr